Från boskapsskötare till skolpojke

Föräldrarna sa nej men Xaviers vänner från barnparlamentet var orubbliga. De gav sig inte förrän Xavier fick sluta som boskapsskötare och börja skolan.

Fram tills för ett halvår sedan arbetade Xavier som boskapsskötare åt en annan familj, för att hjälpa sina föräldrar att dra in pengar till hushållet. Inom honom fanns en djup längtan om att få utbilda sig och när han berättade om den för en vän, tog det som skulle förändra hans liv, fart.

– Min vän, som är med i ett barnparlament, bad mig att delta i ett möte och dela min historia. Jag berättade om min sorg och smärta över att inte få gå i skolan. Barnparlamentets premiärminister samlade alla medlemmar och tillsammans gick de hem till mina föräldrar för att uppmana dem att låta mig börja skolan. Mina föräldrar vägrade först, de ville bara att jag skulle fortsätta tjäna pengar åt familjen, men mina vänner var orubbliga. De återkom gång på gång med samma krav. Till slut gav mina föräldrar med sig, berättar Xavier.

Jag är stolt över barnparlamentet i vår by

Barnparlamentets insats slutade inte där. Tillsammans samlade medlemmarna in pengar och köpte skolmaterial till Xavier.
Det här barnparlamentet är ett av många som drivs av Erikshjälpens samarbetspartner HCDI i Indien. Via organisationen har Xaviers pappa också fått hjälp att hitta ett jobb inom rörmokeri och kan försörja familjen utan Xaviers hjälp.
– Jag är så lycklig över att jag får gå i skolan nu! Och jag är stolt över barnparlamentet i vår by och hur de hjälpte mig.