Alexandre jobbade på bomullsfälten

Nu är Alexandre, 15, tillbaka i Benin. Innan jobbade han på Nigerias bomullsfält från soluppgång till solnedgång varje dag.

”Vatten drack jag direkt ur den smutsiga floden som låg långt från hyddan där jag sov”.

Skickar iväg barnen

I Benin är det vanligt att familjer som inte har mat för dagen låter barnen arbeta på bomullsfälten i Nigeria mot möjligheten att få en liten inkomst. Alexandre arbetade där förut, liksom många andra barn. Två gånger om dagen fick han dålig och näringsfattig mat.

Räddad av Bupdos

Tack vare Erikshjälpen är Alexandre tillbaka i Benin. Han blev räddad av Erikshjälpens samarbetspartner Bupdos som har kontakt med myndigheter när barn försvinner från byarna. Bupdos hjälper dem att komma hem igen och förser också barnen med id-handlingar – en förutsättning för att kunna fullfölja skolgången. Nu går Alexandre i skolan igen och är tredje bäst i klassen.

Foto: Hanna Blixt

 

BÄTTRE FÖRSÖRJNING FÖR BÄTTRE FÖRÄDRASKAP

I Benin jobbar Erikshjälpens partnerorganisation Bupdos också med att hjälpa fattiga familjer att hitta nya vägar till försörjning. Det kan handla om att skaffa hönor, bin eller lära sig hur man odlar mest effektivt när det är ont om vatten. Med bättre försörjningsmöjligheter får föräldrarna bättre förutsättningar för att ta hand om sina barn.