fbpx

Den här julen sätter vi mat på bordet

Förstörda skördar, bortspolade fiskodlingar och drunknade kor. Miljontals barn lever i akut hunger på grund av extremväder och katastrofer. Erikshjälpen arbetar för att rädda barn och familjer från hunger – men vi kan inte göra det ensamma. Med din julgåva kan vi ge mat och nödhjälp som räddar liv!

För 100 kronor kan du till exempel vara med och ge en översvämningsdrabbad familj i Bangladesh ett matpaket med ris, olja och andra basvaror som räcker i tio dagar.

Din gåva når fram

För Erikshjälpen är det en självklarhet att förvalta våra givares gåvor på ett trovärdigt och ansvarsfullt sätt. Vi har 90-konto som innebär att vi lever upp till kraven från Svensk Insamlingskontroll och garanterar att de gåvor vi får in används till rätt ändamål. Svensk Insamlingskontroll tillåter att högst 25 procent används till omkostnader för insamling och administration. Erikshjälpens egen ambition är att våra omkostnader aldrig ska överstiga 15 procent. Under 2020 var våra insamlings- och administrationskostnader endast 10 procent.

Här kan du läsa mer om vår kvalitetskontroll.