fbpx

Allt överskott
går till barnen

Schyssta fynd till bra priser. På ytan kan vi uppfattas som vilken butik som helst. Men i själva verket är vi någonting helt annat. Visst drivs vi att sälja så mycket som möjligt, men inte för att tjäna så mycket som möjligt – utan för att kunna lämna ett så stort överskott som möjligt för att fler barn ska få det bättre.

Erikshjälpen Second Hand startade med ett tydligt syfte: att generera ekonomiska medel till bistånd. Stiftelsen Erikshjälpens biståndsverksamhet växte i allt snabbare takt och genom idén att samla in och sälja begagnade varor, kunde ännu mer pengar gå till arbetet för människor i utsatthet.  År 1990 startade de två första second hand-butikerna i Erikshjälpens regi. Trettio år senare har de två butikerna blivit dryga 60 och har tillsammans möjliggjort ett överskott på 859 miljoner kronor!

 

Olika former – samma mål

Formerna för våra butiker ser lite olika ut. Vissa äger och driver vi helt själva, andra driver vi tillsammans med lokala samarbetspartners, till exempel en kommun, en förening eller en lokal församling som då har samarbetsavtal med oss. Oavsett form går allt överskott till barnen!
Från de butiker som vi äger och driver helt själva går allt överskott till Erikshjälpens arbete för barns rätt till utbildning och fritid, hälsa och trygghet och skydd. I de butiker där vi samverkar med andra delas överskottet lika mellan Erikshjälpens projekt och projekt som samarbetsparten stöttar.
Erikshjälpens barnrättsarbete finansieras från flera olika håll, där överskottet från våra second hand-butiker utgör cirka en femtedel.

30 år. 859 miljoner. Till barnen.

Din handling gör skillnad!