fbpx

Tidlösa plagg är hållbara plagg

Modetrender kommer och går men vissa plagg är lika snygga år efter år. Med en basgarderob av tidlösa plagg med god kvalitet har du kläder med lång livslängd som aldrig känns fel. Det är en bra investering både för dig och för miljön!

Vad ska du då satsa på för att skapa din tidlösa basgarderob? Här kommer några tips:

Blusen/skjortan 
Den har funnits i både mäns och kvinnors garderober under lång tid och blir aldrig omodern. Kan kombineras på otaliga vis och användas både i finrummet och på strandpicknicken.

Jeans 
Jeansen, som funnits sedan 1870-talet, är ständigt älskade och oslagbart kombinationsvänliga. Välj ett par som verkligen passar din kroppsform, som är bekväma och du kan röra dig ledigt i.

Trenchcoaten
På 1940-talet blev den populär efter att Humphrey Bogart burit den i filmen Casablanca. I början av 1960-talet fick den ett nytt uppsving genom Breakfast at Tiffany’s med Audrey Hepburn. Sedan dess är den ständigt aktuell. Traditionellt är den beige eller kakifärgad och dubbelknäppt.

Den lilla svarta/mörk kostym
En svart klänning passar till nästan alla festliga tillfällen på året. Satsa på en klänning av enkelt snitt, inte för lång och inte för kort. Med olika accessoarer kan klänningens karaktär enkelt ändras. Den mörka kostymen är kanske den lilla svartas motsvarighet. En mörk kostym kan bäras både på dagen och kvällen och olika skjortor och accessoarer kan ge kostymen helt olika känsla.

En vit t-shirt 
Funkar till det mesta! Passar lika bra till shortsen som under kavajen. Välj en t-shirt med bra passform och av god kvalitet, så att den håller genom många tvättar.

Stickad tröja 
Ett måste i basgarderoben. Välj gärna en neutral nyans, som passar till det mesta, i mjuka, värmande naturmaterial.

Hitta tidlösa plagg till din garderob på secondhand.se eller i din närmaste Erikshjälpen-butik!