fbpx

Skapa harmoni med ljusa pastellfärger

Våren är en tid för det nya. Livet börjar igen efter att ha varit på paus under vintern. Varför inte inspireras av vårens sömniga blommor och fågelsång när du låter sovrummet vakna efter sin vinterdvala? 

Går du i göra-om-tankar när det gäller sovrummet eller gillar du bara att drömma dig bort bland textilier och färger? När vi nu går mot ljusare tider ökar suget efter fräscha kulörer och pudriga nyanser. Satsa på enstaka detaljer som tillsammans förvandlar ditt sovrum till en vårig oas. 

Second hand-fynd som ger rummet själ

Pinnstolen är en fantastisk liten möbel och ännu charmigare blir den om den är lite sliten eller ommålad i en söt pastell. Placera stolen i ett hörn och släng en tunnare pläd över den. Slarvigt men genomtänkt! Eller varför inte inspireras av @kristallsalongen och ställa en vas med årets första vårtecken på?

Det här ljuvliga sovrummet med härliga textilier finns hemma hos @kristallsalongen. Så mycket fint på ett och samma ställe. Varför inte leta efter någon skir gardin som låter solen komma in? Hos oss kan du hitta massor av härliga textilier som ger rummet en ombonad känsla. Ett enkelt knep som ger illusionen av ett större fönster och luftigare rum är att fästa gardinstången närmare taket.  

 

I våra butiker och på secondhand.se hittar du mängder med fina textiliervaser och möbler. Gör ett klimatsmart val och inred med second hand. 

Text: Sofia Lönander
Foto: Hilda Grahnat, Kristallsalongen