fbpx

Pyssla med barnen i höst

Hösten bjuder in till inomhusaktiviteter. Kanske har ni ett läslov att fylla med roliga saker, och förutom att läsa böcker har vi massa roliga tips att göra tillsammans med barnen.

Pyssla med naturen
Gå ut i naturen och plocka löv, kvistar, stenar och annat fint att pyssla med. Löven kan ni sedan pressa och skapa olika figurer av, måla på och eller gör avtryck med. Stenarna kan ni måla till figurer, och varför inte knåpa ihop ett konstverk av kvistarna? Ni kan även måla på pumpor, som går att pynta med både ute- och inomhus.

Gör en ljuslykta av en pumpa
Låt kreativiteten flöda och skapa en pumpa-lykta tillsammans. Det finns många alternativ till hur lyktan kan se ut: kanske ett fint mönster, en katt eller ett vänligt ansikte. Vill du inte använda levande ljus i lyktan kan du stoppa i en ljusslinga så lyser det fint ändå.

Bygg en koja
Ställ upp några stolar på en matta och lägg över filtar och fyll med kuddar för att skapa en riktigt mysig koja. Om ni inte redan har filtar, mattor och kuddar kan ni ta en runda till närmsta Erikshjälpen Second Hand-butik för att införskaffa allt ni behöver.

Baka en kaka
Om du har karvat en pumpa passar det utmärkt att ta tillvara på innehållet och baka en kaka eller något annat gott. Ett tips när du köper ingredienser är att titta på ”svinn-hyllan” i butiken. Ska du ändå baka snart gör det inget om utgångsdatumet är kort. Om kojan står kvar kan det bli en mysig fikaplats.