fbpx

Njut av sommaren – både ute och inne

Sommar och hemester ger oss möjlighet att njuta lite extra av vår vackra natur, och kanske påminns du om hur viktigt det är att hand om naturen så att även kommande generationer får chansen att njuta av den. I stället för att köpa nytt kan du enkelt fynda personliga prylar second hand som gör skillnad för klimat och miljö.

Ute är det nya inne
Visst smakar mat lite bättre ute! I Erikshjälpens butiker hittar du massa bra prylar för sommarens utemåltider. Duka upp ett långbord och bjud på middag i det gröna. Skapa en dukning som känns personlig och varm genom att blanda olika serier av porslin och glas men låt färg eller form vara en röd tråd. På så sätt kan du fylla på din samling vid flera tillfällen även om du inte hittar mer än tre tallrikar eller glas av samma serie.

Vill du i stället ha picknick är en rejäl filt eller sittunderlag en bra start. Beroende på vem du är kan du behöva stormkök, minigrill, kaffetermos eller kylväska. Låt engångsgrejer bli ett minne blott och köp bestick, tallrikar och minigrill second hand. Och se till att ha en bra korg eller ryggsäck att packa i, så att det blir smidigt både att ge sig i väg och att bära mat och prylar till din picknickplats.

Låt sommaren komma in
Ibland vill vädret annorlunda och vad passar då bättre än att höja mysfaktorn även inomhus? Inred med unika second hand-prylar och låt hemmet, balkongen och sommarstugan andas sommar. Virkade dukar, en ny vas att sätta den egenplockade buketten i eller varför inte en ny fåtölj för sommarläsningen. På sommaren får vi ofta mer tid att reflektera och vara i nuet. Kanske inser du att en rejäl rensning behöver göra plats för nya saker. Ta då med din gåva till någon av våra butiker och fyll på med nya prylar som passar dig – allt second hand såklart.

Vi har prylarna som gör att sommaren får en personlig touch – välkommen till våra butiker!