Världens Barn

Erikshjälpen är en av de organisationer som deltar i och får utdelning av Radiohjälpens årliga insamling Världens Barn. Årets stora insamlingsdagar är 30 september och 7 oktober, även om kampanjen pågår hela året.

Samtliga Erikshjälpen Second Hand-butiker skänker sina dagskassor till insamlingen lördagen den 7 oktober 2017. Förra året, 2016, blev ett rekordår. Tack vare en stor uppslutning av frivilliga och många kunder genererades en rekordstor summa. Totalt kunde 2 700 756 kronor lämnas till Världens Barn.

Möjligt för fler barn som bor på sandöar i Bangladesh att gå i skola

Med pengarna från 2017 års kampanj kommer Erikshjälpen göra det möjligt för fler barn som bor på sandöar i Bangladesh att gå i skola. Öarna kan helt eroderas på några år. Därför har Erikshjälpens partner Friendship utvecklat skolbyggnader som snabbt kan monteras ned och byggas upp på en ny plats. Läs mer här.

Så här kan du stödja

Swish din gåvan till Världens Barn kostnadsfritt
Allt som krävs är att man laddar hem appen och ansluter sitt telefonnummer till sitt bankkonto. Numret man swishar till är samma som Radiohjälpens välkända konto 90 1950-6, med eller utan strecket.

Ge via SMS
Sms:a 50, 100 eller 200 till 72 999 så skänker du motsvarande summa.

Fler sätt
Världens Barns hemsida hittar du fler sätt att ge på.

Vill du hjälpa till?

Världens barn är något alla kan engagera sig i. Anmäl dig som frivillig att gå med insamlingsbössa på stan eller ”knacka dörr”. Du kan anmäla ditt intresse för detta genom att maila till frivillig@varldensbarn.se

Läs mer på Världens Barns officiella hemsida.