Lekrum med plats för många

Familjen López i Höör fick Erikshjälpen Second Hands remake 2013 och fick därmed ett pannrum förvandlat till ett kreativt och knallfärgat lekrum.

– Familjen har ett barnperspektiv som går i linje med det som Erikshjälpen tror på – att barn ska få ta plats, säger Karin Staberg, butikskommunikationschef hos Erikshjälpen Second Hand.

Familjen López önskade sig ett praktiskt lekrum.
– De har ofta fullt ös hemma med många barn på eftermiddagarna eftersom de hjälper till att hämta andras barn från skolan och förskolan och för att deras barn ofta tar med sig kompisar hem, berättar Karin Staberg som har skissat på upplägget.
– Att ge barnen i den här familjen och de barn som kommer och hälsar på en härligt lekfull miljö skapad av återvunna saker är precis det som Erikshjälpen brinner för.

”Här vill jag leka hela dagen”

Rummet är ett före detta pannrum på 16 kvadratmeter. Utmaningen är att få till flera funktioner på en yta, skapa en varm och lekfull känsla trots betongväggar och klinkergolv samt att jobba med belysningen eftersom det bara finns ett litet källarfönster. Efter många timmars spänd väntan för familjen och hektiskt arbete för inredningsteamet är det äntligen dags att släppa in familjen.

Med händerna för ögonen stegar Gabriela, Xavier och Jacky in i rummet och på en given signal får de titta: Rummet som redan hade blå väggar från början har fått en gräsgrön matta och en blommig tapetbård vid golvet, som förvandlar det till en skön sommaräng. Möblerna badar i glada färger och mönster.
– Här vill jag leka hela dagen, säger Gabriela.

Foto: Anna Hållams, Camilla Sköld