Hawaiikänsla i Tvååker

Eva och Lars Pohjanthäti fick en remake av Erikshjälpen Second Hand. Förrådet i deras trädgård förvandlades till en mysig plats med många funktioner.

Läsa en bok, leka med barnbarnen, äta mat eller låta vänner sova över. Under några intensiva dagar förvandlade Erikshjälpens inredningsteam familjen Pohjanthätis förråd till ett funktionellt rum med gott om plats för umgänge.

”Jag tänkte snarare på Hawaii och Dallas än på klassiskt folkhem à la 50-tal när vi inredde”

Karin Staberg, butikskommunikationschef på Erikshjälpen Second Hand, ledde arbetet med remaken.

– Eva hade redan en samling underbara retro-saker och vår uppgift blev att samla ihop dem så att rummet fick en röd tråd. Vi ville utmana dem lite och valde en annan färgskala än de själva tänkt, med mycket mint, petrolblått och orange. Färgerna plockade vi upp från ett tyg som Eva hade hemma och som vi gjorde kuddar av, berättar hon.

Det hela toppades sedan med lite gulddetaljer som sticker ut och gör det hela mer lekfullt och krispigt.

– Jag tänkte snarare på Hawaii och Dallas än på klassiskt folkhem à la 50-tal när vi inredde. Nu har de fått ett nytt rum med sina favoritsaker och med nytt tänk och mod kring färger och placeringar.

Eva och Lars-Eric Pohjanthäti är nöjda.

– Det är väldigt annorlunda mot hur jag hade tänkt mig, men ändå bra. Mest gillar jag helheten, att allt är så snygg tillsammans. Jag älskar ju gamla grejer, men ibland behöver man ny inspiration, säger Eva Pohjanthäti.

Foto: Patrik Svedberg