Färgexplosion hos Lejonhjärtat

”Det tråkigaste rummet blev ett paradis”, konstaterar ett av barnen efter Erikshjälpen Second Hands remake på fritidshemmet Lejonhjärtat i Huskvarna. Med färg, fantasi och second handprylar förvandlades tre ganska beiga rum till platser för kreativitet, mys och gemenskap.

Mer färg! Det var barnens önskemål inför Erikshjälpen Second Hands remake på fritidset Lejonhjärtat hösten 2016.
Inför remaken besöker Erikshjälpen Second Hand fritidset och barnen visar runt i några av de mindre rummen. Väggarna är beigea eller vita. Det är ganska kalt. Det har inte varit fritids i lokalerna så länge och man har prioriterat att få de större rummen i ordning.

Med färg sponsrad av Alcros färgfond, lite tapeter, prylar och en massa goda idéer är det en tisdag i november dags att börja göra om.
Från Erikshjälpen Second Hand i Huskvarna och Vetlanda kommer bland annat två fåtöljer, en skänk, några lampor, ramar och gosedjur.
– Vi vill ge barnen inspirerande och glada miljöer med hjälp av second hand-grejer, säger Camilla Sköld, tillförordnad  butikskommunikationschef på Erikshjälpen Second Hand.

”Jag gillar pysselhörnan i ateljén”

Efter några intensiva dagar med målning av väggar, tapetsering av garderober, inredning och annat pyssel är det på fredagen dags att släppa in nyfikna fritidsbarn och personal i de omgjorda rummen.
– Oj, det känns jättekonstigt att det är grönt rakt fram i korridoren istället för vitt, säger fjärdeklassarna Emma Keskin och Ali Jawad när de kliver in i Lejonhjärtats hall.
Men det gröna rummet i slutet av korridoren får vänta. Först tittar Emma och Ali på legohörnan som målats om i starka färger, och på rummet som kallas ateljén.
– Det är jättefint. Jag gillar pysselhörnan i ateljén, säger Ali Jawad.

Miljön har blivit mycket mer kreativ. Det gillar både barn och personal. Till sist är det dags att gå in i det tredje rummet, som tidigare var vitt med en jeanssoffa men som nu gjorts om till ett djungelrum.
– Härifrån vill man ju knappt gå hem. Det är så lugnt och mysigt. Innan var det högljutt och tråkigt, säger Ali Jawad.