Remake

En remake kan göra ett gammalt rum som nytt!

”Det ser så annorlunda ut. Det var ganska tråkigt innan, nu känns det som att komma hem till någon”.
Det säger Amanda, en av eleverna på Ängkärrskolan i Solna efter Erikshjälpen Second Hands remake av uppehållsrummet. Härliga second hand-möbler, prickiga tapeter och mer belysning förvandlade rummet till en mysigare och ljusare plats att umgås på.

Det går att förändra både hem och offentliga lokaler med hjälp av second hand

– Med remaken vill vi inspirera barn och vuxna till återbruk. Vi vill visa hur roligt det är med second hand och att det går att förändra både hem och offentliga lokaler med hjälp av second hand-prylar och lite kreativitet, säger Camilla Sköld på Erikshjälpen Second Hand.

På Ängkärrskolan är uppehållsrummet en plats dit många elever kommer varje dag. Men tidigare var rummet mörkt och inte så mysigt.
– Elever och personal berättade vad de önskade för funktioner i uppehållsrummet. Genom att göra flera olika miljöer i ett och samma rum med mat- och spelplats, spegelvägg och soffhörna var vi också måna om att skapa mys, trygghet och hemmakänsla. Rummet blir en plats för avkoppling och vi visar att detta går fint att göra om och fixa genom att återbruka, säger Camilla Sköld.

Efter några intensiva dagars tapetsering, målning, inredningspyssel och möbelbärande är det dags för nyfikna elever att släppas in i sitt ”nya” uppehållsrum. Två killar tar direkt plats i soffhörnan som fått mer färg och mysigare belysning med flera gamla lampskärmar.
– Oj, vilken skillnad. Det har gått från väntrum till vardagsrum. Så här skulle man ju vilja ha det hemma, säger en i personalen som kikar in.

Foto: Helena Paulin-Strömberg

Remake från tidigare år