fbpx

Civilsamhället kan förlora 1,1 miljarder på coronakrisen

Coronakrisens ekonomiska konsekvenser för civilsamhället riskerar att bli förödande. När givandet minskar, second hand-försäljningen rasar och verksamhet tvingas ställas in kan civilsamhället förlora 1,1 miljarder kronor under 2020, visar en ny rapport som Giva Sverige (där Erikshjälpen är en av medlemsorganisationerna) har sammanställt.

– Erikshjälpen gör en enorm samhällsnytta som social aktör och mötesplats för flera tusen människor med behov av rehabilitering, meningsfullhet och framtidshopp. I krisens spår riskerar dessa människor att hamna i ännu svårare lägen, klyftorna ökar, de sociala och ekonomiska konsekvenserna skenar. Erikshjälpen och liknande verksamheter behövs nu mer någonsin. Det är bra att regeringen värnar näringsliv men det är också nödvändigt att civilsamhället stöds genom krisen. Om inte, i värsta fall, slår vi undan benen på de som lever i den största utsattheten. Det får bara inte ske, säger Daniel Grahn, Erikshjälpens generalsekreterare.

Läs hela pressmeddelandet från Giva Sverige här Pressmeddelande – Civilsamhallet kan förlora 1,1-miljarder på coronakrisen