Nätverk & samarbeten

Erikshjälpen är en samarbetsorganisation. Vi tror att öppenhet skapar nya möjligheter och att vi växer och lär oss i samarbete med andra.

Nätverk

Sedan flera år finns Erikshjälpen med i en rad nationella nätverk och kampanjer på den svenska arenan. Tillsammans är vi starkare – och kan betyda mer för fler!

Samarbeten

För att åstadkomma mer för människor i nöd, bidrar detta till att samla in pengar till vårt arbete och för att lyfta frågor om barns rättigheter. Våra partners är viktiga för oss och vi söker ständigt efter nya möjligheter till samarbete.

Världens Barn

Erikshjälpen är en av de organisationer som deltar i och får utdelning av Radiohjälpens årliga insamling Världens Barn.

Erikshjälpen Second Hand-butiker bidrar till kampanjen genom att skänka sina dagskassor en speciell insamlingsdag. 2018 slog butikerna återigen rekord. Tack vare en stor uppslutning av frivilliga och många kunder genererades en rekordstor summa. Cirka 3,2 miljoner kronor kunde lämnas till Världens Barn.

Som förmånstagare i insamlingen får Erikshjälpens arbete för barn också del av de insamlade medlen. Med pengarna från årets kampanj kan Erikshjälpen fortsätta att göra det möjligt för fler barn som bor på sandöar i Bangladesh att gå i skola. Läs mer här.

Svenska PostkodLotteriet

PostkodLotteriets vision är en bättre värld för människor, djur och miljö. Verksamhetens överskott fördelas till utvalda organisationer som får dela på hundratals miljoner varje år, pengar som används till viktiga projekt både på borta- och hemmaplan. Erikshjälpen är en av Postkodens förmånstagare.

Human bridge

Erikshjälpen och Läkarmissionen samordnar sitt materialbistånd genom Human Bridge, som når ut med begagnad högklassig sjukvårdsutrustning till olika delar av världen. Även material vid katastrofinsatser kanaliseras via Human Bridge.

IF Elfsborg

IF Elfsborg och Erikshjälpen samarbetar sedan tidigare genom Erikshjälpen Second Hand i Borås. Sedan 2007 arrangerar IF Elfsborg fotbollslägret Camp Elfsborg fotbollsskola på sommaren. Målgruppen är tjejer och killar som är 10-14 år gamla. Intresset för fotbollslägret har ökat och genom bidrag från Erikshjälpen kan IF Elfsborg utöka lägret och göra det möjligt för barn i ekonomiskt eller socialt utsatta situationer att delta.

– På fritid och lov blir de sociala och ekonomiska olikheterna bland barn extra tydliga. Det kan leda till utanförskap och risk för att hamna i destruktiva miljöer. Genom samarbetet med IF Elfsborg kan Erikshjälpen ge dessa barn möjlighet till en berikande upplevelse och en uppmuntran som kan vara en morot till att fortsätta sitt engagemang inom idrotten i olika lokala föreningar, säger Birgitta Johansson, biträdande programchef på Erikshjälpen.