Uppskattat event i Göteborg

Härliga barnaktiviteter för Världens Barn blev det första eventet som Ungagerads lokalgrupp i Göteborg ordnade.
– Det blev en väldigt rolig och lyckad dag på Erikshjälpen Second Hand i Kortedala! Vi fick även möjlighet att berätta om Världens barn-insamlingen och Erikshjälpens del i det, berättar Frida Gustafsson i Ungagerad.

Ungagerad är ett nätverk inom Erikshjälpen, för unga engagerade. Lokalgruppen i Göteborg har funnits sedan i våras och består av ett gäng unga vuxna där flera tidigare deltagit i Erikshjälpens praktikantprogram och därmed sett Erikshjälpens arbete i fält.

– Så vi har sett att pengarna går fram och vet hur oerhört viktigt Erikshjälpens arbete är. Sedan Ungagerad-gruppen startade i våras har vi träffats några gånger för att prata om vad vi vill framåt och hur vi vill engagera oss, säger Frida Gustafsson.

ungagerad2.jpg

I Kortedala-butiken fanns sedan tidigare ett intresse av att samarbeta med Ungagerad så när det blev dags för Världens Barn-kampanj i butiken lördagen den 8 oktober, då dagskassan skänks till Världens Barn, passade det bra att göra ett gemensamt event. Ungageradgruppen ordnade olika aktiviteter för barn, som ansiktsmålning och sagostund med sagor från olika delar av världen. Butiken smyckades också med ballonger och i kaféet bjöds på en speciell Världens Barn-kladdkaka.

Vi fick stort stöd av de engagerade i second hand-butiken

– Dagen till ära var kladdkakan prydd med Världens Barn-loggan i ätbart tryck som vi fått sponsrade från konditoriet Steinbrenner-Nyberg, och utöver det vanliga cafésortimentet fanns även popcornstrutar till barnen, säger Frida Gustafsson.

Många besökare uppskattade barnaktiviteterna och mycket pengar kunde skänkas till Världens Barn efter lördagen.

– Det blev en väldigt rolig och lyckad dag! Vi fick stort stöd från de engagerade i second hand-butiken som var oerhört taggade och hjälpsamma. Sen var det givetvis fantastiskt roligt att vårt evenemang tillsammans med butikens försäljning genererade mycket pengar till Världens Barn-insamlingen!

Taggar:, ,