The Como Mamas gör välgörenhetskonsert för Erikshjälpen

Tre kvinnor från Mississippi. Ett sound som “är djupt mänskligt i sitt sätt att närma sig det gudomliga”. Den 5 juni kommer unika The Como Mamas till Jönköping för att göra en välgörenhetskonsert till förmån för barnrättsorganisationen Erikshjälpen.

Ester Mae Smith och systrarna Angela Taylor och Della Daniels har sjungit tillsammans i Mt Mariah Baptist Church i Como, Mississippi, sedan de var små. Med sina tre unika röster skapar de gospelmusik som är vacker, stark och ger lyssnaren en känsla av att gå tillbaka till gospelns ursprung.

Gospel att bli helt bortblåst av

– Detta är musik som går på djupet, når in i själen och berör på ett helt unikt sätt. Det finns en känsla av urkraft och genuinitet som verkligen är slående. Musiken är genomsyrad av kamp, glädje, förtröstan, hopp och tro. Man kan helt enkelt inte värja sig, man blir knockad, säger Samuel Åhl, eventansvarig på Erikshjälpen.

Den välkända musik- och jazzklubben Fashing i Stockholm beskriver de tre sångerskornas liveframträdanden som “Gospel att bli helt bortblåst av”. Den engelska musiktidningen SPIN sammanfattar musikupplevelsen så här: ”Smiths röst tornar upp sig och runt om den: Taylor och Daniels harmoniska stämmor – de skapar ett sound som är djupt mänskligt i sitt sätt att närma sig det gudomliga”.

The Como Mamas har släppt acapellaskivan Get An Understanding och sedan uppföljaren Move Upstairs, med kompband. I vår gör de en Europaturné och för första gången besöker de Sverige. En av konserterna blir i Jönköpings Allianskyrka.
– Det är väldigt roligt att The Como Mamas kommer till Jönköping! Vilken fantastisk möjlighet att få uppleva dem live, det är ett ”once in a lifetime”-tillfälle som man verkligen inte bör missa, säger Samuel Åhl.

Allt överskott från välgörenhetskonserten går till Erikshjälpens arbete för flickors rättigheter.

Läs mer om konserten här! Konserten arrangeras av Erikshjälpen och Stonecape Entertainment, i samarbete med Gullbrannafestivalen och Allianskyrkan i Jönköping.