fbpx

Testamentesveckan 2022

Vi vet att det kan kännas svårt att skriva ett testamente, därför erbjuder vi råd och hjälp på vägen – för att det ska kännas tryggt att veta var ens tillgångar hamnar när man går bort. Tillsammans med fjorton andra ideella organisationer anordnar vi testamentesveckan, mellan den 13-20 september, där du får möjlighet att att få hjälp och råd när det kommer till frågor om testamente och arvsrätt.

Skriv in Erikshjälpen i ditt testamente

Den som väljer att ge en testamentesgåva till Erikshjälpen är med och bidrar till en bättre framtid för barnen och världen de drömmer om. Gåvan kan vara liten som stor – och den som skriver testamentet kan känna sig trygg med att gåvan kommer fram och gör stor skillnad för barn och unga runtom i världen.

När du ger en testamentsgåva till Erikshjälpen kan vi garantera att din gåva kommer göra stor skillnad i våra olika projekt i världen, där vi arbetar för barnen genom att ge dem bättre förutsättningar i livet genom utbildning, trygghet och skydd och hälsa.

Vi kan erbjuda kostnadsfri rådgivning där vi hjälper dig att skriva ett tydligt testamente, där du på ett omsorgsfullt och korrekt sätt kan berätta vad du vill ska hända med dina pengar och ägodelar efter din död.

Tre goda skäl att testamentera till Erikshjälpen:

  • Din gåva ger hjälp till barn som lever i utsatthet.
  • Erikshjälpen kan på ett varsamt sätt ta hand om ditt lösöre.
  • Gåvan kommer fram.

Aktiviteter under testamentesveckan

Under testamentesveckan anordnas tre evenemang där du har möjlighet att delta och ställa dina frågor om testamente och arvsrätt.

Testamentesdagen 13 september, Stockholms central
Om du har vägarna förbi Stockholms central på internationella testamentesdagen den 13 september, kan du träffa Familjens Jurist och Lawly och få gratis rådgivning av jurister på plats. Du har dessutom möjlighet att skriva ditt testamente där och då – helt gratis!

Digitalt seminarium 15 och 16 september
Oavsett var du befinner dig är du välkommen att delta i ett digitalt seminarium där du får chansen att ställa frågor om testamente och arvsrätt till en jurist. Seminariet ges vid två tillfällen – torsdag den 15 september 16:00-17:30 och fredag den 16 september 11:30-13:00.

Under hela veckan erbjuder Lawly och Familjens jurist gratis rådgivning och testamentesskrivning.

Läs mer

Testamente

Testamentesveckan