fbpx

Spring för välgörenhet tillsammans med Erikshjälpen

Är 2020 året du för första gången ska springa ett marathon, en halvmara eller en mil? Då kan dina löpsteg samtidigt bidra till att fler flickor i Kenya får gå i skolan.

2020 är Erikshjälpen välgörenhetspartner till Helsingborg Marathon. Det innebär att du som löpare kan välja att springa till förmån för Erikshjälpens arbete för flickors rätt till utbildning i Kenya. Utbildning gör att barnäktenskapen minskar, att flickor vågar stå upp för sig själva och vågar drömma om en framtid – i ett samhälle där de tas på allvar.

– Det känns väldigt spännande att få göra det här tillsammans med Helsingborg Marathon. Vi delar ambitionen om att göra gott, säger Daniel Måledal, ansvarig för företagssamarbeten på Erikshjälpen.

Helsingborg Marathon har arrangerats sedan 2014 och lockar årligen mellan 2- och 3 000 löpare.  Som deltagare kan man välja att springa hela sträckan, (4,2 mil), halva (2,1 mil) eller ställa upp med ett två-, tre- eller fyrmannalag i stafetten (4,2 mil). Den 5 september är det återigen dags för löparfest.

Det kommer att vara möjligt att springa som välgörenhetslöpare på alla distanser, mot en extra kostnad utöver ordinarie startavgift. Dessutom kommer Helsingborg Marathon att gå in med 100 kronor för varje person som springer för välgörenhet.

– Att springa Helsingborg Marathon tillsammans med kollegor eller kompisar kan vara en rolig utmaning, samtidigt som man är med och gör världen lite bättre och ger trygghet och hopp till framtidens flickor i Kenya. Det är en chans att både utmana sig själv och samtidigt svettas för en god sak, säger Daniel Måledal.

 

Välgörenhetslopp – så funkar det

Du anmäler dig till loppet här (Helsingborg Marathon 2020 är inställt med anledning av Covid-19)

Välj vilken distans du vill springa och välj sedan välgörenhetsalternativet.

Loppet hålls lördagen den 5 september.