Sista chansen att söka praktikantprogrammet

Sprida barns budskap genom musik i Uganda, leva nära lokalbefolkningen i norra Kenya eller vara med i arbetet för att stärka barn som lever och arbetar på soptippen i Delhi i Indien? Detta är något av det som väntar dem som blir antagna till Erikshjälpens praktikantprogram. Än finns tid att söka.

Erikshjälpens praktikantprogram finansieras av Sida och Svenska missionsrådet, SMR, och varje år ges tio praktikanter chansen att under fyra till sex månader göra praktik i något av de projekt som barnrättsorganisationen Erikshjälpen stöttar runtom i världen.

Klicka här för att läsa mer om internationell praktik.

Som sökande ska man vara mellan 20 och 30 år men i övrigt finns inga krav på specifik kompetens.

–  Erikshjälpen strävar mot att praktikanterna ska känna att de utvecklas och får nya erfarenheter, oavsett om de just slutat gymnasiet och är nya på området eller om de har universitetsexamen och vill få kvalificerad erfarenhet av utvecklingssamarbete, säger Emelie Röstedal, programkoordinator.

2018 års praktikplatser finns i Uganda, Tanzania, Kenya, Burkina Faso samt Indien.

Det här är något av det häftigaste jag gjort!

Frida Koernig, 25, (till vänster på bilden) som tidigare pluggat utvecklingsstudier i Uppsala, har under 2017 gjort praktik hos Erikshjälpens partnerorganisation EFICOR i Indien.

Det här är något av det häftigaste jag gjort! Är man intresserad av utvecklings- eller hälsofrågor eller bara vill uppleva något helt annat än det vardagliga, så borde man söka till det här programmet. Det har verkligen gjort en stor skillnad i mitt liv, säger hon.

Hon lyfter också fram Erikshjälpens arbete med barns rättigheter som en anledning till varför valet föll på just detta praktikantprogram.

Erikshjälpen jobbar för att stärka barns situation i världen. Det tycker jag är bland det viktigaste vi kan göra, för om inte barn mår bra kan inte samhället växa.

Utresa för praktikperioden sker i månadsskiftet januari/februari 2018. Sista dagen att söka är torsdag 31 augusti. Här finns information om hur man ansöker.