Postkodlotteriet delade ut över 14 miljoner till Erikshjälpen

Barnrättsorganisationen Erikshjälpen fick på onsdagen ta emot 14,4 miljoner kronor när Postkodlotteriet delade ut sitt överskott från 2018. Tillsammans med Childhood fick Erikshjälpen även 8,6 miljoner till ett specialprojekt.

– Vi är glada och tacksamma över pengarna från Postkodlotteriet som gör att fler barn runt om i världen kan få det de behöver och har rätt till, som utbildning, vård och trygghet, säger Erikshjälpens generalsekreterare Daniel Grahn.

Pengarna från Postkodlotteriet gör att fler barn runt om i världen kan få det de behöver och har rätt till

Erikshjälpen är en av Postkodlotteriets cirka 50 förmånstagare. Pengarna från Postkodlotteriet kommer bland annat användas till de insatser i Indien och Burkina Faso som Erikshjälpen gör tillsammans med lokala partnerorganisationer. I Indien handlar det om arbete för att förebygga och bekämpa undernäring och barnadödlighet på den fattiga landsbygden i delstaten Andra Pradesh. I Burkina Faso handlar det bland annat om att hjälpa och stötta barn som lever på gatan i huvudstaden Ouagadougou så att barnen på sikt kan återvända till sina familjer eller på annat sätt återintegreras i samhället.

Utöver 14,4 miljoner i basstöd fick Erikshjälpen också tillsammans med Childhood ta emot 8,6 miljoner kronor till ett gemensamt specialprojekt. Projektet handlar om att sprida kunskap och bedriva opinionsarbete så att fler barn får växa upp i sina familjer istället för att placeras på institutioner. 80 procent av de barn som idag lever på barnhem har minst en förälder i livet.

Genom åren har Erikshjälpen totalt fått ta emot cirka 125 miljoner från Postkodlotteriet.