fbpx

Poeth vill visa elever att det finns en framtid för dem

Poeth Mwongeli Musyoka är 17 år och bor tillsammans med sina föräldrar och fem syskon på landsbygden i Kenya. Hon drömmer om att utbilda sig till lärare och har sökt till universitet till hösten. Något som inte hade varit möjligt om hon inte fått hjälp med att betala skolavgifterna av Erikshjälpens partnerorganisation Nalala.

Poeth arbetar i vanliga fall som lärarassistent på sin gamla skola som just nu är stängd med anledning av covid-19. På skolan hjälper hon de elever som har det extra svårt och assisterar lärarna. Till hösten hoppas hon dock på att komma in på universitetet och börja läsa till lärare.

Det är tack vare stödet från Erikshjälpens partnerorganisation Nalala som hon har möjlighet att studera vidare, utan hjälp med att betala skolavgifterna hade det inte varit möjligt.

– Jag drömmer om att bli lärare i matte och kemi. Som lärare får jag chansen att visa elever att det finns ett liv och en framtid för dem, berättar Poeth.

Poeth berättar också att hon vill förändra kulturen och tankesättet hos människor som inte ser någon anledning för flickor att gå i skolan.

– Det är tack vare utbildning som flickor får möjlighet att bidra mer till världen. Med hjälp av kunskap kan man möta livets utmaningar på ett bättre sätt, och även hjälpa andra genom det man har lärt sig, berättar Poeth.