Nytt rekord på Eriksdagen – 3,2 miljoner till barns trygghet

När alla Erikshjälpen Second Hands butiker i lördags firade Eriksdagen gick samtliga dagskassor till arbetet för barns rätt till trygghet och skydd. Totalt blev det 3 200 470 kronor. Under Eriksdagen delades också den nationella utmärkelsen Årets Erikshjälte 2019 ut till eleverna i klass 6A och 6B på Lundbyskolan i Örebro.

Det blev en extra festlig lördag i Erikshjälpen Second Hand-butiker när Eriksdagen firades lördagen den 27 april, till minne av Erikshjälpens grundare Erik Nilsson. Alla barn som skänkte leksaker eller något annat i second hand-butikerna under Eriksdagen belönades med medalj. I många butiker fanns aktiviteter som ansiktsmålning, musikunderhållning och fiskdamm.

Alla barn som skänkte leksaker belönades med medalj

På Erikshjälpen Second Hand i Örebro delades utmärkelsen Årets Erikshjälte ut till elever från Lundbyskolan i Örebro. Utmärkelsen är nationell och delas ut av barnrättsorganisationen Erikshjälpen någon under 18 år som gjort något behjärtansvärt för andra. När två elever i klass 6A och 6B på Lundbyskolan miste sin mamma i cancer bestämde sig klasserna för att de ville göra något viktigare för sina skolresepengar än att åka till Liseberg. Istället köpte de nya leksaker till lekterapin på Universitetssjukhuset i Örebro.

Under Eriksdagen gick alla Erikshjälpen Second Hand-butikers dagskassor till Erikshjälpens arbete för barns trygghet. Totalt blev det 3,2 miljoner kronor, vilket är nytt rekord. Under Eriksdagen 2018 blev den totala dagskassan 2,9 miljoner kronor.