Missa inte möjligheten till skattereduktion för gåvor

Den 2 september blev Erikshjälpen godkänd gåvomottagare för skattereduktion. Det innebär att du som givare kan få avdrag på skatten för de gåvor du ger till oss. Helt enkelt kan du ge fler barn en ljusare framtid utan att det kostar dig mer.

Den 1 juli i år återinfördes den reform som gör det möjligt att få avdrag på skatten för gåvor som ges till gåvomottagare godkända av Skatteverket.

Erikshjälpen blev godkänd gåvomottagare den 2 september och från det datumet kan du få skattereduktion för de gåvor du ger till oss.

Hur funkar det?

  1. Gåvan per tillfälle måste vara minst 200 kronor.
  2. Det totala gåvobeloppet under perioden 2/9 – 31/12 (2019) måste uppgå till minst 2 000 kronor, och avdrag ges för gåvobelopp upp till 6 000 kronor. Totalbeloppet gäller för alla godkända gåvomottagare, du kan alltså få skattereduktion oavsett om du ger till en eller flera organisationer.
  3. Avdraget är 25 procent, vilket innebär att du som minst får tillbaka 500 kronor (för ett totalt gåvobelopp på 2 000 kronor) och som mest 1 500 kronor (för ett totalt gåvobelopp på 6 000 kronor).

Vad behöver du göra?

  1. För att få skattereduktion för de gåvor du ger till oss behöver vi ha ditt personnummer. Är du osäker på om vi har det? Mejla givarservice@erikshjalpen.se eller ring oss på 0383-46 74 50 så hjälper vi dig.
  2. Alla våra projekt omfattas av skattereduktionen men din gåva behöver vara märkt med ett ändamål, ex ”Flickors rätt till utbildning”, ”Romer i Rumänien” eller ”Där det bäst behövs”. (Behövs bara om du ger en enskild gåva och inte när du ger regelbundet som Månadsgivare eller Fadder.)

Vad gör vi?

  1. Erikshjälpen lämnar kontrolluppgifter till Skatteverket för de gåvor vi tagit emot. Vi skickar också ett meddelande till dig med samma uppgifter.
  2. Din skattereduktion fylls sedan i automatiskt i din inkomstdeklaration.

Du kan ge fler barn en ljusare framtid – utan att det kostar dig mer

Är du avtalsgivare och vill öka ditt regelbundna givande utan att det kostar dig något extra? Klicka här eller ring oss på 0383-467450. (Om du enbart ger till Erikshjälpen under perioden september-december, behöver din gåva per månad uppgå till minst 500 kronor. Detta för att du ska komma upp i minsta totala gåvobelopp på 2 000 kronor och få del av skattereduktionen.)

Vill du ge ett större engångsbelopp som ger dig rätt till skattereduktion? Klicka här för att välja något av våra ändamål.

Läs mer

Skatteverkets hemsida kan du läsa mer om skattereduktionen samt se en lista på alla godkända gåvomottagare.