Mörlid & Sandwall på 35:e julkonsertturnén

För 35:e året ger sig Lars Mörlid och Peter Sandwall ut på julkonsertturné. De vill genom musiken berätta om julens budskap och samtidigt uppmuntra människor att dela med sig. Söndag den 29 november inleder de julkonsertturnén i Mamrelunds Missionshus.

Under julkonserterna gör Mörlid & Sandwall personliga tolkningar av både äldre och nyare julsånger. Konsertformen är enkel och avskalad, med två röster och piano, för att understryka enkelheten i det stora julbudskapet. Vid några julkonserter medverkar också en kör. Publiken är en viktig del i konserterna, som medsångare och som gåvogivare.

Redan när Mörlid & Sandwall gjorde sina första julkonserter var en viktig del att samla in pengar till hjälpprojekt. Sedan 1990-talet samarbetar duon med Erikshjälpen.
– När vi tillfrågades av Erikshjälpen att bli samarbetspartners var valet enkelt. Det är en stabil organisation med allmänhetens förtroende. Det har varit spännande att få se Erikshjälpens insatser på plats, både i Afrika, Asien och i Östeuropa. Vi har aldrig gjort avkall på julevangeliets tydliga budskap. Erikshjälpens kristna värdegrund har inspirerat oss att stå fast vid vårt grundkoncept, säger Lars Mörlid.

Trygga hem är temat för Erikshjälpens julinsamling i år, vilket också kommer märkas vid Mörlid & Sandwalls julkonserter.
– Vi lever i en otrygg värld och ofta är det barnen som far mest illa. Därför känns angeläget att arbeta för att fler barn ska få uppleva trygghet oavsett var de just nu bor, säger Lotta Olofson, Erikshjälpens insamlingschef.

Att många barn saknar trygga hem är tydligt när miljontals människor är på flykt från bland annat Syrien. Pengarna som samlas in vid årets julkonserter kommer bland annat bli till sjukvård och medicin för människor i flyktingläger i Libanon.

Turnéplan Mörlid & Sandwall:
• SÖNDAG 29 NOVEMBER KL 19.00, Mamrelunds missionshus
• FREDAG 4 DECEMBER KL 19.00, Edshults kyrka
• LÖRDAG 5 DECEMBER KL 18.00, Barkeryds kyrka
• SÖNDAG 6 DECEMBER KL 18.00, Hjälmseryds kyrka
• FREDAG 11 DECEMBER KL 19.00, Betel, Fredrikstad, Norge
• LÖRDAG 12 DECEMBER KL 19.00, Fjällstugan, Jönköping
• SÖNDAG 13 DECEMBER KL 19.00, Korskyrkan, Åsarp**
• ONSDAG 16 DECEMBER KL 19.00, Nässjö Missionskyrka*
• TORSDAG 17 DECEMBER KL 19.00, Nässjö Missionskyrka*
• FREDAG 18 DECEMBER KL 19.00, Nässjö Missionskyrka*
• LÖRDAG 19 DECEMBER KL 19.00, Vetlanda Missionskyrka**
• SÖNDAG 20 DECEMBER KL 18.00, Lommaryds kyrka
*med Missionskyrkans kör **med kör

Mörlid & Sandwall
Lars Mörlid och Peter Sandwall har musicerat och skrivit låtar tillsammans sedan ungdomen. De är bland annat upphovsmän till musikalen Befriad som hade premiär med gospelkören Choralerna i början av 1970-talet.
Mörlid & Sandwall har under många år turnerat både i Sverige och övriga Europa samt gjort ett stort antal inspelningar och framträdanden i radio och tv.
Peter arbetar som musiklektor på Högskolan i Oslo. Lars har gått i pension efter att tidigare ha haft egen läkarpraktik i Nässjö.

Foto: Garbis Sarafian