Mörlid & Sandwall gör sin 38:e julturné

För 38:e året i rad är det dags för en ny julturné med Lars Mörlid och Peter Sandwall. Genom årens lopp har det blivit över 500 julkonserter. Deras omisskännliga stil med personliga tolkningar av traditionella julsånger och nyare sånger, från gospel till psalm, berör och ger publiken möjlighet att sjunga med.

– Att få förmedla julens budskap ser vi som ett inspirerande uppdrag, både i traditionstyngd julmusik och i nyare sånger som vi själva skrivit. Det ger oss stor glädje! Vi vet också att varje julturné ger barn och ungdomar i Östafrika hopp om en bättre framtid. Publikens respons gör oss tacksamma! säger Lars Mörlid.

Vi vet också att varje julturné ger barn och ungdomar i Östafrika hopp om en bättre framtid

Lars Mörlid och Peter Sandwall vill beröra besökarna vid sina julkonserter. Publiken är viktig som medsångare och vid några av konserterna medverkar också lokala körer.

Trots att Lars och Peter kommit upp i mogen ålder visar de stor musikalisk bredd, där traditionen från svart gospelmusik är omisskännlig men där också kopplingen till deras klassiska bakgrund är ett kännemärke. Under många år har de turnerat både i Sverige och i övriga Europa. De har gjort ett stort antal studioproduktioner och framträdanden i radio och tv.

Mörlid & Sandwall gör julturnén till förmån för Erikshjälpens arbete i Östafrika. Lars Mörlid kommer vid konserterna att berätta om möten och erfarenheter från skolor och också utmana och uppmuntra konsertbesökarna att vara med och ge hopp, utbildning och framtidsmöjligheter till barn som lever i utsatta livssituationer.

– Vi på Erikshjälpen är glada och stolta över att Mörlid & Sandwall återigen vill göra en julturné tillsammans med oss. Deras konserter sprider verkligen julstämning och det är fantastiskt att de år efter år låter sina konserter göra gott för barn runt om i världen. När man går hem från deras julkonsert är man alltid extra varm i hjärtat och känner sig redo att fira jul, säger Louise Nordlund Johansson, kommunikationschef på Erikshjälpen.

Här hittar du alla Mörlid & Sandwalls julkonserter 2018!