fbpx

Moneybrother släpper nytt i samarbete med band från Nairobi

I dag släpper Moneybrother och Playback Nairobi låten I know there is a heart. I det kenyanska bandet Playback Nairobi har alla medlemmar någon form av funktionsnedsättning.

I maj 2015 åkte Anders ”Moneybrother” Wendin och Come Togethers musikproducent Peter Pop till Kenya för att spela in musik med gruppen Playback Nairobi. Resultatet blev låten I know there is a heart, som är modern afropop med drag av punkrock. Playback Nairobis medlemmar har alla någon form av funktionsnedsättning. De kämpar på i en ofta hård, svår vardag i Nairobi och möts i musiken.

Det blev ett väldigt starkt möte med Playback Nairobi, säger Anders.

– Vi sätter oss i bilen och åker långt ut i de fattiga förorterna som omger citykärnan. Bostadsområdena avlöser varandra och husen blir mer och mer fallfärdiga. Jag har inte hört någon musik som gruppen producerat och jag förväntar mig kanske inte att få höra storverk. Men eftersom livet aldrig blir som man tänkt sig så är det precis det som sker. Storverk alltså, säger han.

Alan Shibweje förlorade en arm i en motorcykelolycka. Han har skrivit låten ”I know there is a heart”. En låt om att kämpa för att överleva och aldrig ge upp.

Spotify: https://open.spotify.com/track/069nxxMJMys0X5o5ydSj5F

Come Together
I Sverige ser vi det som självklart att alla kan och ska gå i skolan, men så är det inte överallt. Bland barn med funktionsnedsättningar i utvecklingsländer är det bara en av tio som får chansen. Med Come Together förändrar vi detta genom musik och kommunikation kombinerat med arbete på lokal nivå i Tanzania och Rwanda. Projektet är ett samarbete mellan Erikshjälpen och Riksförbundet FUB finansierat av Svenska PostkodLotteriet.