Många fyndchanser när Stina Isakson tog emot pris

På en Retrokväll i Jönköping tog Stina Isakson emot priset Sveriges Second Hand Profil 2016. Efter prisutdelningen var det många som ville köpa Stinas utvalda favoriter under en timmas vip-shopping. Runt 300 besökare om till Retrokvällen på Erikshjälpen Second Hand i Jönköping den 17 mars.

Inför kvällen hade pristagaren Stina Isakson valt ut möbler och prylar i ”rätt” stil som hon sedan byggt miljöer av i butiken. Allt i miljöerna skulle sedan finnas till salu under kvällens slut och många fyndsugna var intresserade av det som Stina valt ut.
– Jag har följt Stina på Instagram ett tag, jag älskar allt som har med inredning att göra, sa Ann-Charlotte Peterson som tittade runt i Jönköpingsbutiken tillsammans med Lise-Lott Karlsson.

Vid prisutdelningen fick Stina Isakson ta emot diplom, statyett och blommor av Tomas Bjöersdorff, verkställande chef för Erikshjälpen Second Hand Butiker.

Stina fick utmärkelsen Sveriges Second Hand Profil 2016 med motiveringen: Hennes sprudlande, färgglada stil och härliga second hand-fynd fängslar över 10 000 personer på Instagram. Med unik fingertoppskänsla och modig inredningsfilosofi förvandlar hon äldre saker från både slott och koja till skatter i familjens hem. För sitt stora hjärta för secondhand och sitt smarta sätt att sprida secondhand-inspiration på sociala medier utnämner Erikshjälpen Second Hand Butiker Stina Isaksson, alias @stinainreder, till Sveriges Second Hand Profil 2016.

Som en del av priset fick Stina också möjlighet att tilldela ett av Erikshjälpens biståndsprojekt 25 000 kronor.

– Jag är lärare och brinner för barns rätt till utbildning, därför valde jag att skänka pengarna till ett projekt med intensivskolor i Mali. De 25 000 kronorna räcker till att hjälpa många barn, så det känns lyxigt att kunna göra det, sa hon.

Sedan berättade Stina Isakson om sig själv, sitt second hand-intresse och att hon har 222 förvaringslådor hemma.

– Jag har en för blixtlås, en för linjaler och så vidare. Jag har lådor för allt, blandlådor finns inte. Koffertar är också väldigt snygg och praktisk förvaring.

Hon höll även en  liten second hand-skola där hon tipsade om hur man kan tänka när man handlar second hand, hur man kan göra riktiga fynd och vilka möbler och saker som går att göra om eller använda på nytt sätt.

– Det viktigaste är att gå på magkänsla, att man skaffar saker man verkligen gillar, oavsett vad andra tycker, sa hon.

Efter prisutdelningen öppnades miljöerna med Stinas favoriter och det var många som snabbt begav sig ut i butiken för att få möjlighet att kunna köpa någon pryl de spanat in.

Foto: Matilda Sköld