Lyckad gala för ungas engagemang

I lördags arrangerade Erikshjälpen Ung Fadder-galan i Huskvarna. Några hundra besökare kom − och fick ta del av allt från dans och musik till inspirerande miniföreläsningar.
− Det blev en fantastisk kväll, säger Victor Egerbo, ansvarig för galan.

Medverkande från Vitryssland, Rumänien, Sverige och Italien. Talkshow, musik, standup, dansshow och miniföreläsningar. Programmet under lördagens Ung Fadder-gala var späckat. Och kvällen blev mycket uppskattad.
−  Alla gäster och artister levererade verkligen, det var otroligt hög kvalitet rakt igenom, säger Victor Egerbo och fortsätter:
−  Det kom några hundra besökare och det var en härlig blandning av folk. Extra kul var att det kom så många ensamkommande flyktingungdomar, vi hade delat ut fribiljetter på några olika boenden i Jönköping. All tolkutrustning tog slut, vi fick låna extra av Jönköpings största frikyrka.

Syftet med galan, som var öppen för alla, var bland annat att inspirera unga till engagemang. Något Victor Egerbo tror att de medverkande lyckades med.

− Jag hoppas besökarna fick med sig att det verkligen går att göra skillnad. Man måste inte börja stort, man kan börja i det lilla. Det är de små, kärleksfulla handlingarna som gör skillnad, säger han.

Under kvällen valde flera att bli Ung Fadder. Det var också release för nya numret av tidningen Ungagerad och invigning av Erikshjälpens nya lokalgrupper för unga.