fbpx

Lista över Eriksstipendiater 2018

Här ser du alla som får Eriksstipendiet 2018. Missa inte utdelningen i respektive butik lördagen 28 april.

Arvika

Martin Bryntesson
Mangskog SK Innebandy P08/09, P10/11

Motivering: Martin är en eldsjäl för de mixade innebandylagen för ungdomar i Mangskog. Hans hängivna arbete för att få med sig bygdens ungdomar har gett resultat och nu är i stort sett alla inom aktuella åldersgrupper delaktiga.

Bodafors

Julia Johannesson
Sandsjöbygdens ungdomskör Rejoice

Motivering: Julia har ett stort hjärta för barnen och ungdomarna hon möter. Hon är en engagerad ledare för Sandsjöbygdens ungdomskör Rejoice, en kör som spritter av glädje och som med sina sånger förmedlar tro, hopp och kärlek. Julia är också ledare i Emåkyrkans UV-kår i Bodafors.

Bollnäs

Lars Ahlström
Årbrå HK

Motivering: Ungdomsledaren Lars är klippan i Arbrå HK. Han ställer upp för laget och klubben i alla lägen, ger alltid det lilla extra så att det fungerar för alla. För spelarna och övrig stab är han den alla kan lita på.

Borlänge

Sussi Wilen-Dacke
Glimma

Motivering: Sussi är en sann eldsjäl som i föreningen ”Glimma” har hjälpt många barn till en bättre självbild och ett ökat självförtroende genom fysisk aktivitet.

Dala-Järna

Anders Schedin med familj
NÅS handboll

Motivering:  För uppoffrande arbete inom handbollen i NÅS tilldelas i dag Anders med familj Eriksstipendiet.

Edsbyn

Peter ”Pe” Olsson
Edsbyns IF Ungdomsbandy

Motivering: Med sitt stora engagemang är Peter en bra förebild som ser till att många barn och ungdomar får utvecklas och får positiva minnen. Peter tar sig alltid tid att lyssna och att se alla barn och unga.

Eksjö

Olivia Rehnholm
Eksjö Gymnastiksällskap

Motivering: Olivia är en ung eldsjäl som vill att alla ska få uppleva rörelseglädje. Hon är ledare för dans- och truppgymnastik och såg behovet av en verksamhet för barn som inte har en given plats i dessa grupper. Hon startade därför en grupp i Gymnastikförbundets koncept – alla kan gympa, för personer med funktionsnedsättningar. En oerhört viktig gymnastikgrupp med stor glädje.

Genarp

Christel Meijerhöffer
Friluftsfrämjandet, Genarp

Motivering: Christel är en eldsjäl som brinner för att barn och unga ska komma ut i naturen. Genom sitt intresse och kunnande har hon utvecklat verksamheten inom många olika områden.

Göteborg Kortedala

Matilda Käll Frisk
Unga äventyrare

Motivering: Matilda har med stor entusiasm, glädje och kärlek startat föreningen för barn i Bergsjön, för att öka samhörighet och självkänsla. Tillsammans med frivilliga får barnen en möjlighet att känna att natur, skärgård, idrott och kultur även tillhör dem.

Göteborg Västra Frölunda

Jerry Holmqvist
Frölunda IBK

Motivering: Jerrys mångåriga engagemang för barn och unga inom innebandyn sprider engagemang, värme och genuin omsorg om barnen i föreningen. Han vill att alla ska känna sig välkomna och sedda och har även startat upp ett integrationslag för ensamkommande ungdomar.

Habo

Pontus Daag
Habo Judoklubb

Motivering: En eldsjäl utöver det vanliga. Genom Pontus och klubbens engagerade arbete har Habos ungdomsverksamhet i judo kommit med på den svenska judokartan.

Hedemora

Marie Strömberg
Hedemora Ridklubb

Motivering: Hedemoras ridklubb med hundratals ridande varje vecka, gör också en betydande insats genom sin verksamhet för funktionsnedsatta. För sitt engagemang tilldelas i dag Marie Strömberg och Hedemora Ridklubb Eriksstipendiet.

Halmstad

Per-Erik Bryngelsson
Halmstads Östra Scoutkår

Motivering: För Per-Eriks starka engagemang och ideella arbete för att alla barn och ungdomar i scouterna ska få en så bra upplevelse och gemenskap i scoutkåren som möjligt.

Helsingborg

Berne Andersson
Vattenpoolarna i Höganäs-Ängelholm

Motivering: Berne har ett mångårigt och gediget engagemang för barn och unga i klubben. Även när badhuset stängde fortsatte han kämpa för barnen. I dag driver han ett fantastiskt integrationsarbete för nyanlända med simskola och vattenpolo.

Hudiksvall

Erika Hansson
Team Hudik

Motivering: Erika är en sann inspiratör som brinner för Team Hudik. Hon ger tjejerna av sin tid och sin kärlek samtidigt som hon lär dem allt hon kan, hjälper dem att utvecklas och att stötta varandra som ett lag.

Huskvarna

Göran Algeskär
Skärstad Alliansförsamling

Motivering: Göran är UV-scoutledare sedan cirka 40 år tillbaka. Han har varit med på alla sommarläger sedan han själv blev scout som sjuåring. Han fattas sällan på UV-scoutmötena. Göran har också under åtskilliga år varit tonårsledare, även som chef. Flera år i rad var han med tonårsgruppen på SAU:s stora tonårsläger på Gullbrannagården utanför Halmstad. Han har ett stort engagemang för barn och unga och ställer upp när det behövs..

Härnösand

Susanne Lindehall
Bondsjöhöjdens IK

Motivering: Alltid glad och inkluderande, tydlig och inspirerande. Susanne har på ett framgångsrikt sätt växt i ansvar för ungdomsträning, lägerverksamhet och samordningen av aktiviteter, utan att tappa fokus på varje individ. Hon fångar upp deltagare och familjer i glädjen kring idrotten och har ständigt nya idéer på gång.

Höör

Åsa Stråhle
H65 Ungdom

Motivering: Åsa är en eldsjäl som satsar mycket tid i flera olika föreningar och är aktiv som ledare. Hon tilldelas härmed Eriksstipendiet för sin insats i H65 Ungdom.

Jönköping

(Familjen) Josefin och Lars Alvåg
Pingst Jönköpings Barn- och ungdomsverksamhet

Motiveringen: I drygt 10 års tid har Josefin och Lars Alvåg ideellt och med stor uthållighet funnits i barnverksamheten. De har gjort allt från att vara lägerchef och skidskollärare till att leda sångstunder och trösta barn som är ledsna. De har gett stor trygghet och i sitt engagemang har omsorgen om att alla barn ska känna tillhörighet och bli sedda funnits som en röd tråd.

Kramfors

Andreas Johansson
Kem joh hapkido taekwondo i Kramfors

Motivering: Andreas är en sann eldsjäl för sporten. Sedan 25 år tränar och coachar han barn och unga i alla åldrar, helt ideellt. Han har gjort så mycket för så många i så många år och ställer alltid upp i vått och torrt.

Kristianstad

Malin Fahlborg
Stöttepelaren Kristianstad

Motivering: Med mycket värme och en aldrig sinande energi kämpar Malin Fahlborg för de ensamkommande ungdomarna, både i Kristianstad och på andra ställen i Sverige. Hon är en omtänksam medmänniska som inte bara öppnar sin famn och sitt hjärta utan även sitt hem. Hon är den trygga vuxna som så många av dessa unga människor saknar i sitt liv.

Lindesberg

Björn Nyberg
Frövi Judoklubb

Motivering: Björn är en av de drivande tränarna i klubben sedan många år tillbaka och är mycket omtyckt av ungdomarna. Även som pensionär gör han en stor insats i klubben som driver en mycket aktiv verksamhet med stor betydelse för unga på olika nivåer.

Linköping

Ann-Britt Hellberg
Pingstkyrkans barn- och ungdomsverksamhet, Linköping

Motivering: Ann-Britt har arbetat ideellt som barnledare i församlingens olika barnverksamheter, främst i söndagsskolan, under cirka 35 år och fortsätter trots att hon nu har vuxna barn och är farmor. Med en aldrig sinande fantasi har hon en fantastisk förmåga att fånga barnens intresse och nyfikenhet.

Ljungby

Annika Fornander
Bolmsö IF

Motivering: Med en lekfull och trygg ledarstil får hon barnen att trivas, känna sig duktiga, uppskattade och sedda. Som den klippa hon är skapar hon god stämning och bra kamratskap.

Lund Öresundsvägen

Magnus Lövgren
Kävlinge handbollsklubb lag f03

Motivering: Magnus har ett brinnande intresse för att bygga både lagkänsla och självkänsla. Han ställer alltid upp, är lätt att prata med. Han är kunnig och pedagogisk i sin ledarroll där han med omsorg hjälper tjejerna att utvecklas inom sporten.

Malmö

Jonna Jansdotter aka Coach Jansdotter
Chae Taekwondoklubb Malmö

Motivering: Jonna lägger sin själ och sitt hjärta i engagemanget för de ensamkommande ungdomarna i Chae Taewondo. Förutom att träna dem ideellt samlar hon in bidrag till de som inte har råd att annars betala tränings- och lägeravgift. Hon öppnar både sitt hem och sitt hjärta för dessa barn och unga.

Motala

Terese Lundqvist
Motala Baptistförening

Motivering: Therese har genom sitt engagemang för barn och ungdomar i Motala hjälpt många till en bättre levnadssituation. Genom Eriksstipendiet vill vi nu uppmärksamma och uppmuntra henne att fortsätta kämpa för de som behöver extra hjälp i samhället.  

Norrköping

Amani Ali
Hageby IF

Motivering: Med vilja och kraft har Amani skapat en plats för ungdomar och visat på stort engagemang för att aktivt öka delaktighet och förståelse för andra människor.

Rättvik

Jon Widlund
Rättvik Bodas Fiskevårdsområde

Motivering: Jon har, tillsammans med de andra ledarna i föreningen, genom sitt arbete med ungdomsfisket gjort det möjligt för 1 000 barn i Rättvik att under förra året få lära sig mer om fiske.

Skene

Katarina Brännmark
Marbo olympik/Marbo basket

Motivering: Varje spelare är unik och i basketlaget Marbo Olympic lyfter Katarina fram möjligheter hos var och en av deltagarna. Med glädje och inspiration är hon ledare för ett basketlag där alla får vara sig själva och bidra till lagets bästa utifrån sina egna förutsättningar.

Skärblacka

Ebba Norlin
Norrköpingskretsens Ryttarförening

Motivering: Ebba är alltid glad, positiv och hjälpsam, en god kamrat och en förebild.. Hon hjälper både små och stora ryttare tillrätta på ett tryggt, kunnigt och trevligt sätt.

Skövde

Helena Sjöberg
Voices of Charity

Motivering: Med sitt engagemang för ungdomsverksamhet i socialt utsatt område och genom att ge alla intresserade ungdomar utrymme, oavsett bakgrund och erfarenheter, har Voices of Charity inspirerat och visat på de möjligheter som finns när man arbetar för ett gemensamt mål.

Sollefteå

Malin Bodin
Undrom IF

Motivering: Malin Bodin en omtyckt ungdomsledare som brinner för de ungas fritidsverksamhet. En godhjärtad tjej med glimten i ögat, omtyckt av alla. Hon gör ett fantastiskt jobb.

Spånga

Milla Åhfeldt
Akalla 4H

Motivering: Genom att som nybliven 16-åring ta över ordförandeskapet i denna förening med över 400 medlemmar, säkrar Milla att verksamhetens vision – av unga för unga – uppfylls. Milla har i flera år ägnat sin fritid åt att som ideell ungdomsledare lära barn och ungdomar om djur, natur, ansvar och medbestämmande/medlemsdemokrati.

Säffle

Olof Olsson
SK Sifhälla

Motivering: Olof har sett till att barn och ungdomar i Säffle har fått möjlighet att spela innebandy i organiserad form. Verksamheten, som startade med ett lag, har i dag växt till cirka 12 lag.

Sävsjö

Carina Wennerstam
Hultsjögrimman

Motivering: Under föreningens slogan: Ingen ska vara utanför, alla ska vara med! har Carina engagerat sig i barn- och ungdomsarbetet sedan 1992. Hon har funnits med i ridskola, lärt ut hästvett, hållit i lektioner, uppvisningar, tävlingar och läger. Carina har med glädje och uthållighet bidragit med mycket bus och kul i ur och skur.

Söderhamn

Martin Bodin och Henrik Olsson
SFF Friends, Söderhamns Fotbollsförbund SFF

Motivering: Martin och Henrik har öppnat dörrarna till fotbollen för en ny målgrupp som tidigare inte hade möjlighet att delta. Med stora hjärtan och öppna famnar tar de emot barn och unga med funktionsnedsättning till en verksamhet där lek och glädje, samhörighet och skratt får barnen att trivas och göra stora framsteg. Därför är det en stor glädje att ge dessa ledare 2018-års Erikstipendium.

Tomelilla

Camilla Garver
MilleMajaz Vänner

Motivering: Camilla håller i musik och skapande, rytmik, teater, rockband och musikcafé med öppen scen för ungdomar med funktionsnedsättning i MilleMajaz Vänner. Hon är en eldsjäl som med ett brinnande engagemang lyckats skapa en meningsfull fritid som ger glädje, tröst, stimulans och möjligheten till gemenskap.

Vetlanda

Else-Britt Benkarcik
Hvetlanda Gymnastikförening

Motivering: För att ge barn och ungdomar bättre självförtroende och stärka deras självkänsla engagerar sig Elsie hängivet för att skapa viktiga och roliga aktiviteter. Hon är en värdig mottagare av Eriksstipendiet.

Vimmerby

Anders Håårdh
Södra Vi Idrottsförening

Motivering: Anders ägnar en stor del av sin fritid åt att ge barn och unga möjlighet att pröva på eller ägna sig åt friidrott. Han brinner för att inspirera barn och ungdomar att upptäcka sina egna förutsättningar och sin förmåga och han lägger stor vikt vid att alla ska känna sig välkomna till både föreningen och friidrotten.

Vrigstad

Carl-Gustav Andersson
IFK Stockaryd

Motivering: I roller som tränare, domare och ungdomsansvarig är Carl-Gustav sedan många år aktiv inom ungdomsfotbollen i IFK Stockaryd. ”Calle” ställer alltid upp där han behövs och är den som håller ihop ungdomsverksamheten. Carl-Gustavs engagemang är en viktig del i att IFK:s ungdomsfotboll ser ut som den gör och både han och ungdomsverksamheten han representerar är väl värda Eriksstipendiet.

Vårby

Stina Helmers
Move Huddinge

Motivering: Stina är en fantastisk pedagog som får alla sina barn och ungdomar att utvecklas både inom dansen och som personer. Hon har bildat en fantastisk plattform – föreningen Move är mer än dans, det är gemenskap och engagemang där alla blir sedda.

Vänersborg

Roger Milde
Vänersborgs Taekwondo Yoksa

Motivering: Under många år har Roger inspirerat andra både i och utanför träningslokalen. Med stort hjärta och brinnande engagemang skapar han en stämning där alla känner sig sedda och inkluderade i verksamheten som sedan en tid tillbaka även ger nyanlända en möjlighet att delta i svenskt föreningsliv. Med sitt personliga ledarskap och sitt sätt att stötta får Roger både barnen och andra unga ledare att växa.

Värnamo

Börje Lennartsson
Wärnamo SK

Motivering: Börje är en eldsjäl som brinner för att alla ska kunna vara med och träna friidrott. Han tränar barn med funktionsvariation som är mellan åtta och tolv år. Börje är en inspiration för andra ledare i Wärnamo SK och i Wärnamo kvartsmaraton 2018 har han introducerat en ny klass på två kilometer, för deltagare med funktionsnedsättning och lämpad även för rullstol.

Växjö

Anette Eidenskog
Ulriksbergskyrkan

Motivering: Med glädje, entusiasm och inspiration öppnar Nettan varje vecka famnen för mängder av barn, ungdomar och ledare. Hon har tid för alla och räcker gärna en hjälpande hand.

Åkarp

Ida Heijmink
Fotbollsledare för F9, Uppåkra IF.

Motivering: Ida är ledaren som med oändligt tålamod och vänlighet får alla tjejer med stora och viljestarka personligheter att synas och höras på lika villkor. Sedan sommaren 2016 har hon medverkat på veckans båda träningar och de flesta av helgernas matcher, detta utöver sin egen insats i damlaget. En bättre förebild för tjejer inom fotbollsvärlden har vi svårt att tänka oss!

Örebro

Jonas Pelgander
Adolfsbergs Ik och Mariebergs Ik.

Motivering: Jonas hänger sin fritid åt arbetet med barn och unga i Adolfsbergs och Mariebergs IK. Utöver att vara en mycket skicklig tränare är han mån om både barnens välbefinnande och kontakten med föräldrar. Han jobbar mycket inkluderande – alla är välkomna.