Julkonserter för barns trygghet

En rad artister ger i år julkonserter i samarbete med Erikshjälpen. Det blir stämningsfull musik och konserterna bidrar också till att fler barn får trygghet i en osäker värld.

Fredagen den 18 november inleder Jonas Sandwall och FOLK sin julturné En Julkonsert i Vrigstads Pingstkyrka. Årets gästartister är Peter Hallström och Jenny Wahlström, också känd som A treehouse wait.

Den 27 november är det dags för Mörlid & Sandwall att starta sin julkonsertsturné i Mamrelunds Missionshus och den 1 december inleds julkonsertturnén Jul för kärleks skull med Peter Johansson, Johanna Bjurenstedt och Michael Jeff Johnson.
– Det är fantastiskt att så många härliga musiker och sångare vill samarbeta med oss på Erikshjälpen och använda sina talanger till att ge barn trygghet. Det kommer bli härliga konserter där besökarna får uppleva riktig julstämning och samtidig ges en möjlighet att vara med och göra världen lite bättre. Ett bättre upplägg på en julkonsert är ju svårt att hitta, säger Samuel Åhl på Erikshjälpen.

Ett bättre upplägg är svårt att hitta

Under En Julkonsert-turnén och Jul för kärleks skull kommer besökarna få möjlighet att vara med och hjälpa familjer som flytt från sina hem i Syrien. Tillsammans med partnerorganisationen Medair ger Erikshjälpen syriska flyktingar i Libanon möjlighet till hälsovård. I Syrien stöttar Erikshjälpen Adras arbete för att ge barn en trygg skolgång. Mörlid & Sandwall kommer samla in pengar till Erikshjälpens arbete i Östafrika.

Taggar:,