fbpx

Hylla mamma med en Mors dag-gåva som ger superkraft

Många mammor är verkliga superhjältar! Ge en Mors dag-present som ger superkraften vidare – till hjältarna i Erikshjälpens projekt runt om i världen, så att de kan finnas där nu när barnen behöver dem som allra mest.

Söndagen den 31 maj är det Mors dag! Här kan du köpa en Mors dag-gåva som både gör mamma glad och som hjälper barn som drabbas hårt av coronakrisen.

Utbrottet av coronaviruset har gjort barns vardag runt om i världen mer otrygg än någonsin. Allra hårdast drabbas de barn som redan lever i utsatthet. Därför behövs Erikshjälpens insatser mer än någonsin.

En av alla hjältar i Erikshjälpens projekt, som outtröttligt kämpar för barnen, är Maria Moca i Rumänien.

– Vi ska ta oss igenom det här tillsammans, säger hon.

Maria Moca arbetar bland romska barn och familjer i Margitha i västra Rumänien, genom Erikshjälpens partnerorganisation FCE. Vanligtvis möter hon barnen regelbundet och utgör ett livsviktigt stöd både i deras skolarbete och socialt i deras hemförhållanden. Nu ringer hon istället familjerna varje dag och gör hon allt hon kan för att fortsätta finnas där för barnen.

– Jag hjälper barnen med läxorna. Många av föräldrarna är analfabeter och kan inte alls stötta barnen när de nu ska göra skolarbetet hemifrån. Då hjälps vi åt via videosamtal tills läxorna är klara.

Situationen är svår men Maria är ändå hoppfull.

– Jag är glad att jag kan finnas där för dem i den här svåra tiden. Och jag hoppas att vi ska ta oss igenom det här tillsammans.

Läs om fler av krisens hjältar här!