fbpx

Hälsning till er som köpt en get i julklapp

Det här är Joyce Parsoi. Jag skulle vilja berätta för er om henne, för att visa er vad ni verkligen har bidragit till när ni köpt en get.

Joyce är en ensamstående mamma med tre barn. 2015 fick hon, genom vår partner New Life Mission, hjälp genom boskaps-projektet.

Vid den tiden gav hennes tre getter och tillfälliga jobb inte nog med pengar för att försörja familjen. Att ha råd med skolavgifter var svårt, ja, det fanns till och med dagar då hon inte hade någon mat att ge sina barn.

Joyce fick sex getter och en ko det året. Det stödet hon fick då växer för varje år. Varje get har i genomsnitt fått fem killingar var. I dag har Joyce 31 getter i sin hjord – och två kalvar tillsammans med sin ko. Hon försörjer sig nu på sina getter och kan ge barnen både en stabil skolgång och mat på bordet. För att inte tala om näringsrik mjölk!

Med lite extra inkomster från tillfälliga jobb har hon till och med kunnat bygga ett hus åt familjen.

Visst är det spännande att tänka på vad geten du gav i julklapp kommer att betyda om tre eller fyra år? Då kanske den också har fått barn och försörjer en hel familj! Din gåva blir till så mycket mer, den bidrar till hela landsbygdsutvecklingen och ger ett verkligt och hållbart stöd som lyfter och stärker familjer.

Tack!

Daniel Granh
Generalsekretrare, Erikshjälpen