Evelina Gard och Ahlgrens Kapell på julturné i gospelton

Evelina Gard och Ahlgrens Kapell bjuder på en härlig mix av nya och gamla julsånger, gospel, pop och soul under årets julturné The Gospel of Christmas 2018. Årets gästartist är Magnus Bäcklund. Vid julkonserterna medverkar också lokala gospelkörer och besökarna får möjlighet att bidra till Erikshjälpens arbete.

– Vi ser så fram emot årets upplaga av The Gospel of Christmas. Varje konsert blir unik och vi älskar att träffa sångarna på varje plats och göra konserten tillsammans med dem. Jag släpper en julskiva i år också och vi har med lite nya låtar från den, blandat med några av de älskade julsångerna som alla känner till, säger Evelina Gard.

Varje konsert blir unik

Turnén stannar på fem olika platser i Sverige; Stockholm, Umeå, Piteå, Värnamo och Lycksele. Tillsammans med lokala körsångare kommer Evelina Gard, Ahlgrens kapell och Magnus Bäcklund att bjuda på allt från gospel till nyskriven popmusik och givetvis också älskade julklassiker.

Berättelsen om varför vi firar jul är utgångspunkten för konserterna, det stora men enkla och välkomnande budskapet om Jesu födelse.
– Bibelns berättelse är alltid i centrum i våra konserter, utan att vara påtvingande eller för allvarsamt. För oss är det jätteviktigt att vem som helst som kommer och lyssnar ska känna sig hemma och få höra riktigt bra musik, där gospel och finstämt blandas, säger Evelina Gard.

Förra årets konserter var fyllda till bredden

Förutom att konserterna ger härlig julstämning gör de också världen lite bättre. The Gospel of Christmas-turnén arrangeras till förmån för Erikshjälpens arbete. Barnrättsorganisationen Erikshjälpen arbetar i 18 länder, bland annat i Rumänien. Insatserna i Rumänien fokuserar på den romska minoritetsgruppen, bland annat genom att skapa försörjningsmöjligheter och stärka de romska barnens möjligheter till god utbildning.
– Vi är stolta över att även i år få samarbeta med Evelina Gard och Ahlgrens kapell och tacksamma för att de väljer att låta sin julturné göra gott runt om i världen genom Erikshjälpen! Förra årets konserter var fyllda till bredden med människor och tillsammans med de medverkande körerna spreds en härlig glädje i kyrkorna. Vi ser fram emot konserter med julstämning, fantastisk musikalitet och varma, berörande sånger, säger Samuel Åhl, eventansvarig på Erikshjälpen.

Här hittar du alla konserterna med Evelina Gard och Ahlgrens kapell!