Nominera till Erikshjälpens pris Årets Erikshjälte

Känner du ett barn eller en ungdom som gjort något bra, något beundransvärt, för andra? Då kan du nominera till Årets Erikshjälte!

Visste du att Erikshjälpen startades av ett barn?

Erik Nilsson var själv sjuk och låg på sjukhus ofta, när han började samla adresser och små presenter för att skicka uppmuntran till andra sjuka barn. Bara 17 år gammal var hans ”kärleksverksamhet” redan etablerad. Så startade det som i dag är Erikshjälpen.

Vi vet att barn kan förändra världen. Det vill vi uppmärksamma genom att utse Årets Erikshjälte. Känner du ett barn eller en ungdom (under 18 år) som gjort något beundransvärt under förra året? Som sätter andra före sig själv? Som gjort något för en person i utsatthet? Eller som har gjort en insats för en mer hållbar värld?

I så fall tycker vi du ska nominera den till Årets Erikshjälte. Kompisar, ledare, föräldrar, mor- och farföräldrar, lärare – alla kan nominera.

Den som blir utsedd till Årets Erikshjälte får 25 000 kronor att fördela till något av Erikshjälpens projekt. ”Vår hjälte” blir också ett föredöme och en inspiration för andra genom att uppmärksammas i våra butiker, i vår tidning, webb och sociala medier. Dessutom får Årets Erikshjälte en dag ihop med oss på Erikshjälpen för att se hur vi jobbar och träffa vår generalsekreterare Daniel Grahn.

Har du frågor? Skicka till fredrik.hagelvik@erikshjalpen.se

Nominering

Sista nomingsdag är 31 mars. 2019 års nominering är nu stängd.