Erikshjälpens generalsekreterare välkomnar juluppropet

I dag går Sveriges kristna råd – med 12 kyrkoledare – ut i ett gemensamt upprop till försvar för barn som drabbas av den hårdare svenska flyktingpolitiken. Erikshjälpens generalsekreterare Daniel Grahn undertecknade uppropet tidigt i morse.
– För mig var det självklart, säger han.

I dag startar Juluppropet – för en human migrationspolitik. Bakom initiativet står landets kyrkor genom Sveriges kristna råd som tar initiativ till en nationell namninsamling med tre krav till regeringen. De tre kraven är att ge alla som beviljas asyl i Sverige rätt till familjeliv, att praktiska hinder mot familjeåterförening ska undanröjas, samt att ge barn och unga rätt till trygghet och framtidstro.

Äntligen kan vi få en samlande kraft som kan göra sig hörd långt in på Rosenbad

Under hela hösten har Erikshjälpen kritiserat sommarens beslut som gör att tusentals barn och ungdomar hamnar i utsatthet med risk för sina liv. Erikshjälpens generalsekreterare Daniel Grahn är mycket positiv till Juluppropet och undertecknade det under morgonen.

– Vi möter så mycket sorg och besvikelse. Äntligen kan vi få en samlande kraft som kan göra sig hörd långt in på Rosenbad. Vi har redan förlorat mycket tid och människors liv står spel. I denna fråga har landets kyrkor ett enormt förtroende eftersom man samlat så många goda krafter för att hjälpa till. Om någon bör lyssnas till i denna fråga så är det kyrkans samlade röst, säger han.

Uppropet finns att studera och underteckna på juluppropet.se

Foto: Tommy Hvitfeldt

Taggar:, ,