fbpx

Erikshjälpen utbildar unga om corona

I veckan utbildas unga killar, som är deltagare i verksamheten Football For All (FFA), om corona och hur de kan vara en hjälp för sin omgivning som hälsoambassadörer. Bakom utbildningen står Erikshjälpen tillsammans med lokala samarbetspartners.

– Många killar som deltar i vår verksamhet Football For All, FFA, är i en utsatt situation ekonomiskt och socialt med mycket oro för sin livssituation. De flesta av dem är bosatta i socioekonomiskt utsatta områden. Vi vill nu ge dessa unga extra trygghet och fånga upp deras oro, samtidigt som vi vill uppmuntra dem att sprida kunskap till andra om viruset och erbjuda sin hjälp med att handla till personer i riskgrupper, säger Jesper Riisgaard Christensen, nationell projektledare för FFA på Erikshjälpen.

Erikshjälpen driver sedan 2016 Football for all (FFA) som i dag finns på fyra orter i Sverige: Göteborg, Helsingborg, Uppsala och Västerås. Totalt har verksamheten drygt 150 deltagare. Projektets syfte är att med fotbollen som redskap lyfta ungdomar ur hopplöshet, utanförskap och marginalisering och motivera, utmana och hjälpa dem att utveckla sin fulla potential.

 

Bli Månadsgivare nu!

Stötta barns rätt till utbildning, hälsa, trygghet och skydd.
JA! Klicka här.

(Bankens formulär för autogiro öppnas i ett nytt fönster. Minsta belopp 100 kr)

 

I samverkan med lokala partners och engagerade fotbollsklubbar erbjuds deltagarna ett utvecklingsprogram som är centrerat kring fotbollen, men som också fokuserar på lärande, sociala färdigheter och värdegrundsfrågor. Varje vecka har deltagarna ”life class” där de diskuterar och tar upp olika ämnen. Under följande vecka kommer temat vara corona och med fokus på hur deltagarna kan vara med att begränsa smittspridningen av viruset i sin omgivning.

”Vi vill uppmuntra dem att sprida kunskap till andra om viruset”

– Syftet med lektionen är att sprida kunskap om viruset, hur deltagarna minskar smittspridning och skapa ett tillfälle för dessa ungdomar att lyfta sin oro inför situationen och dela den med andra, säger Jesper Riisgaard Christensen.

Läs mer: Amir kom till Sverige 2016: ”FFA handlar inte bara om att spela fotboll”