fbpx

Erikshjälpen Second Hand ger dagskassa till jordbävningsdrabbade

Söndagen den 5 mars mellan klockan 12–16 har flera av Erikshjälpen Second Hands butiker extraöppet till förmån för jordbävningsoffren i Syrien och Turkiet. Hela dagskassan går till akutinsatser för de drabbade.

I det område som drabbats av de allvarliga jordskalven i Turkiet och Syrien, lever miljontals människor på flykt från kriget i Syrien. Människor som redan var i behov av humanitär hjälp drabbas nu ännu hårdare och behovet av hjälp är akut. Som följd av det har flera av våra butiker valt att hålla extraöppet söndagen den 5 mars, där hela dagskassan går till jordbävningens offer.

– Erikshjälpen verkar i området med akut hjälp till de drabbade och Second Hand vill vara med och bidra, säger Anette Alm Gustafsson, verkställande chef på Erikshjälpen Second Hand.

I Turkiet har vi inlett ett samarbete med den lokala organisationen Needs Map, som verkar genom ett stort nätverk av volontärer. Needs Map samlar, med hjälp av frivilliga, information om behoven i de drabbade samhällena och koordinerar sedan hjälpen med turkiska myndigheter och andra aktörer. Needs Map har lagerlokaler i de drabbade områdena och från dessa lämnar volontärer ut mat, vatten, kläder, filtar, hygienartiklar, blöjor, medicin och annat som människor är i akut behov av. Hjälpen är behovsstyrd och kan också handla om att ordna tak över huvudet eller komma i kontakt med anhöriga.

Butiker som har extraöppet söndagen den 5 mars:

Vetlanda – Brudabäcksvägen 3
Göteborg – Rosenlundsgatan 8
Halmstad – Ryttarevägen 10
Borlänge – Hantverkargatan 7
Gävle – Södra Skeppsbron 35
Hedemora – Gussarvsgatan 3
Sollentuna – Norra malmvägen 82
Vårby – Vårby allé 53
Eksjö – Kråkebergsvägen 2

Ge en gåva

till jordbävningsdrabbade i Turkiet och Syrien