fbpx

Erikshjälpen lyfter integration på Innovationsveckan

Gamification som metod för integration och personlig utveckling – det är temat när Erikshjälpens nätverk Empower ordnar ett seminarium under Innovationsveckan 5-9 oktober.

Metoden används i dag i projektet Neighbourhood, som Erikshjälpen tillsammans Ulriksbergskyrkan i Växjö har varit med och utvecklat. Neighbourhood är ett unikt koncept som motiverar ungdomar att satsa på utbildning och arbetsträning med hjälp av gamification. En mobilapp har utvecklats, där deltagarna samlar poäng genom att utföra olika uppdrag, som läxläsning, ledarutbildning och arbetsträning. Poängen kan sedan lösas in mot olika slags belöningar. Belöningarna är kategoriserade i två olika delar där den ena syftar till gemenskap och meningsfull fritid och den andra till meriterande aktiviteter, som övningskörning eller truckförarutbildning.

Den 8 oktober arrangeras ett seminarium i Huskvarna, då projektledaren Jonathan Ekros presenterar mobilappen, berättar om hur Neighbourhood vuxit fram och hur intresserade kan ta del av konceptet och implementera i sin verksamhet.

Projektet Neighbourhood finansieras av Allmänna Arvsfonden och utvecklingen sker i nära dialog med Växjö kommun och i samverkan med flera högstadieskolor i kommunen. Följeforskning sker genom forskarteam från både Linnéuniversitetet och RISE.

Innovationsveckan är ett initiativ från Sveriges Kommuner och Regioner, Vinnova – Sveriges innovationsmyndighet, Upphandlingsmyndigheten och DIGG – Myndigheten för digital förvaltning.

Läs mer om Neighbourhood och projektledare Jonathan Ekros engagemang: ”Jag lever mitt jobb och jobbar mitt liv”