fbpx

Erikshjälpen lanserar ny barnlåda med Bamse

Varje dag besöker barn med olika sjukdomar och diagnoser vården. Besök som ibland kan vara förknippade med oro och ångest. För att bidra till att barnen får en positiv upplevelse lanserar Erikshjälpen, i samarbete med Bamse, en ny barnlåda med små uppmuntrande gåvor till barn.

– Vi vet att vårdpersonal runt om i landet varje dag gör ett fantastiskt arbete för att skapa trygghet för barn som besöker dem. Vi hoppas att Erikshjälpens Barnlåda, i samarbete med Bamse, ska fungera som ett positivt komplement i deras möten med alla små tappra patienter, säger Birgitta Johansson, chef för Erikshjälpens Sverigearbete.

Innehållet i lådan har varierat genom åren. Med det nya formatet står Bamse och hans vänner tydligt i fokus. Produkterna – målarkort och klistermärken – levereras utan plast och med mindre emballage för att minska påverkan på miljön.

– Vi är väldigt glada över vårt mångåriga Bamsesamarbete och att få vara en del av de fantastiska insatser som Erikshjälpen gör för barn och unga. Vi ser fram emot att kunna bidra till många glädjefyllda stunder genom den nya barnlådan med Bamse och hans vänner, säger Mattias Mickelsson, ansvarig för Bamsesamarbeten på Story House Egmont.

Delar Bamses värderingar

Barnrättsorganisationen Erikshjälpen startades av pojken Erik Nilsson som hade blödarsjuka och ville uppmuntra andra sjuka barn. Att ”sjuka barn kan vara glada barn” var hans motto, när han startade sin verksamhet genom att skicka presenter och brev till barn på sjukhus. I dag, 75 år senare, är Erikshjälpen en organisation som arbetar brett för barns rättigheter i Sverige likväl som internationellt.

– För oss är det en hjärtesak att hålla fast vid det arbete som Erik en gång startade. Bamses egenskaper och värderingar – att vara positiv och snäll, och att visa omtanke för andra – stämmer väl överens med Erikshjälpens värderingar. Därför är vi stolta över att tillsammans få lansera vår nya barnlåda och gemensamt få bidra till att barn kan få gå glada från ett sjukvårdsbesök, säger Birgitta Johansson.

Erikshjälpens Barnlåda kan beställas till självkostnadspris av sjukhus, vårdcentraler, barnavårdscentraler, skolhälsovård och tandläkarmottagningar. Läs mer eller beställ direkt: Erikshjälpens Barnlåda i samarbete med Bamse