Erik Tilling på stor turné tillsammans med Erikshjälpen

En gitarr och en röst. Innerligt och nära. I höst gör musikern och låtskrivaren Erik Tilling tillsammans med sångaren Joel Börjesson drygt 20 konserter runt om i Sverige, till förmån för Erikshjälpens arbete för romska barn i Rumänien. Tomas Sjödin, bland annat känd från Vinter i P1, bidrar också med tankar om medmänsklighet och barnaskap.

– Det blir intensivt, men roligt. Och det är väldigt kul att få göra detta med Erikshjälpen, det är fantastiskt att man kan hjälpa barn samtidigt som man är ute och spelar, säger Erik Tilling.
Erik Tilling har under många år fångat både publik och recensenterna med sina lågmälda sånger om livets ojämnheter, från djupaste sorg till innerligaste glädje. Sångerna har berört många människor och förmedlat hopp och själslig vila. Några av de mest omtyckta är ”S:t Patricks Bön”, ”Du har räddat mig” och ”Göm mig i dina vingar”. Tidigare i år släppte han en bok där han samlat texter från sina hittills åtta album. Boken heter ”Göm mig i dina vingars skugga”, vilket också är också namnet på höstens turné.

Erik Tilling brukar ofta spela i triosättning, men i höst blir det lågmälda och avskalade duo‐konserter, där besökarna får koppla av och hämta inspiration i det enkla, men starka budskap som sångerna förmedlar.

Under konserterna får besökarna också lyssna till Tomas Sjödin, pastor, författare och omtyckt Vinterpratare i P1. Han kommer inte finnas med på turnén men har i förväg läst in tankar och berättelser om medmänsklighet, barnaskap och om de romska barnens verklighet i Rumänien. Hela turnén görs till förmån för barnrättsorganisationen Erikshjälpens arbete i Rumänien, med att ge romska barn tillgång till skola, hälsovård och en trygg uppväxt.

– Det är en unik turné och vi är stolta och glada över att Erik vill göra den tillsammans med oss. Det kommer bli fantastiska konsertkvällar som också bidrar till att många barn i Rumänien får ett bättre nu och en bättre framtid, säger Samuel Åhl, eventansvarig på Erikshjälpen.

Turnéplanen för ”Göm mig i dina vingars skugga” finns här!