fbpx

En halv miljon från Drottning Silvias Stiftelse

Erikshjälpen beviljades förra hösten 500 000 kronor från Drottning Silvias Stiftelse. Pengar som nu bidrar till att ge 900 barn i Myanmars flyktingläger trygghet, utbildning och mat.

Under många årtionden har det varit stridigheter i delar av Myanmar och i delstaten Kachin har ett stort antal civila tvingats fly från sina byar. Man räknar med att cirka 100 000 människor bor i flyktingläger och barnen är mycket utsatta. Det råder matbrist, boendesituationen är svår och tillgången till skolgång dålig.

Målet är att ge barn som bor i flera olika flyktingläger och de närbelägna byarna tillgång till boende, skolgång och mat

Sedan några år tillbaka jobbar Erikshjälpen för att ge barnen som tvingas växa upp under dessa förhållanden ett bättre liv. Pengarna från Drottning Silvias Stiftelse går till ett projekt som Erikshjälpen driver i samarbete med WPN (Light for the people) och målet är att ge barn som bor i flera olika flyktingläger och de närbelägna byarna tillgång till boende, skolgång och mat. Dessutom får förskolebarn i flyktingläger möjlighet att gå i förskola. Där får de ett mål mat och en trygg plats att vara på medan deras föräldrar försöker hitta en daglig inkomst.

Erikshjälpen räknar med att totalt 600 skolbarn och 300 förskolebarn får stöd via projektet som i ett första skede pågår fram till december 2019.