fbpx

Dag som främjar barns lek

Erikshjälpen står upp för barns rätt till lek när Stora LEKdagen arrangeras i Jönköping. Det blir overalldisco, scoutaktiviteter och massa annat skoj runt om i Jönköping lördagen den 30 januari.

Under Stora LEKdagen erbjuds familjer att gratis ta del av aktiviteter på olika platser i stan. Från klockan 11 till 15 kommer Erikshjälpen finnas på plats i Museiparken där barn får prova att måla graffiti.
– Det är roligt att se hur barnens kreativitet och fantasi växer på graffiti-workshops. Självförtroendet får också en boost då det går snabbt att måla med sprayfärg och alla kan vara med , säger Victor Egerbo på Erikshjälpen.

Barnkonventionens artikel 31 slår fast att varje barn har rätt till lek, vila och fritid. På Jönköpings kommuns hemsida finns tider och alla aktiviteter som kommer äga rum under Stora LEKdagen.

Dagen arrangeras av Jönköpings kommun i samarbete med Erikshjälpen, Friskis & Svettis, Hemslöjd i Jönköpings Län, IOGT-NTO:s Juniorförbund Junis, JONK!, Jönköpings läns museum, Kristina Scoutkår, Länsförsäkringar Jönköping, Nationalföreningen för Trafiksäkerhetens Främjande, Skådebanan, Smålands Musik och Teater.