Barnrättsäventyret får stipendium på 100 000 kronor

Under gårdagen fick Erikshjälpens utbildningssatsning Barnrättsäventyret ta emot ett stipendium på 100 000 kronor från kommittén för mänskliga rättigheter i Västra Götalandsregionen.
– Vi känner stor glädje över både pengarna och uppmärksamheten som detta skapar, säger Birgitta Johansson, chef för Erikshjälpens Sverigearbete.

Barnrättsäventyret är en utbildningssatsning för barn på Björlanda prästgård i Göteborg. I samarbete med Göteborgs Räddningsmission, som driver gården, ordnar Erikshjälpen lägerdagar där barn i mellanstadieåldern får lära sig mer om barns rättigheter och om barnkonventionen. För att förstå barnkonventionen behöver barnen få göra, inte bara höra – därför innehåller dagen allt från fysiska aktiviteter och samarbetsövningar till musikskapande.

För insatserna med att sprida kunskap kring barnrättsfrågor får Barnrättsäventyret nu ta emot det femte stipendiet för mänskliga rättigheter som delas ut av kommittén för mänskliga rättigheter i Västra Götalandsregionen.
– Barnets mänskliga rättigheter angår oss alla. För att kunna utkräva sina rättigheter behöver man känna till vilka de är. Årets stipendiat skapar kunskap på ett lekfullt sätt. Frågorna om barnets rättigheter kommer under huden på dem som är med på Barnrättsäventyret. Jag är mycket imponerad av årets stipendiat, säger Kristina Grapenholm, ordförande i kommittén för mänskliga rättigheter.

Detta ger oss härlig medvind inför hösten

Birgitta Johansson, chef för Erikshjälpens Sverigearbete, är glad och stolt över stipendiet och menar att det utöver pengar och värdefull uppmärksamhet också förbättrar möjligheterna att skapa nya, viktiga kontakter.
– Detta ger oss härlig medvind inför hösten, då vi har planer på att utveckla Barnrättsäventyret för att nå fler barn på fler platser. Samtidigt utforskar vi hur barns rättigheter kan och bör genomsyra skolorganisationer som verkar på de platser där vi behövs som allra mest.

Taggar:, ,