Barndagar i Linköping blev favorit i repris

Många barn ville leka i hoppborgar, testa flygsimulator och lyssna på Sjörövar-Frida när Erikshjälpens Barndagar i Linköping arrangerades 30 juni-2 juli.

I år hölls Erikshjälpens Barndagar i Linköping för andra året, ett arrangemang som blivit mycket uppskattat. Alla barnaktiviteter är gratis för att alla barn ska kunna göra något roligt under sommarlovet.

– I år kändes det lite enklare då vi visste vad som väntade. Förra året var det mesta nytt, berättar initiativtagaren Joakim Ragnar som också är butikschef på Erikshjälpens Second Hand i Linköping.

Förutom ett helt gäng hoppborgar fick barnen prova till exempel ponnyridning, häst och vagn, skaparverkstad genom Aktiv ungdom, ansiktsmålning och flygsimulator i MAF-tältet.

– Förra årets favorit har vi precis framför oss, berättade Stig Johansson som är biträdande föreståndare. Som du ser är det redan långa köer till luftbollarna som man kan förflytta sig i på vattnet.

I år fick Barndagarna även besök av Sjörövar-Frida som uppträdde med sång och underhållning. Nikegymnasterna ordnade också prova på-aktiviteter och Polisen medverkade under Barndagarna.

På lördagen drog ett åskoväder med hagel in över Linköping, vilket gjorde att många höll sig hemma men på torsdagen och fredagen kom det många barn till Barndagarna.

Genererade biståndsmedel till ett projekt för barn i Kenya.

Genom flera sponsorer och privatpersoners bidrag, genom att bland annat buda på en bil, genererade Erikshjälpens barndagar också biståndsmedel till ett projekt för barn i Nairobi, Kenya.

Det är redan klart att det blir ett nytt arrangemang av Erikshjälpens Barndagar i Linköping nästa år, 2017.

– Vi lever upp när vi också får betyda något för barnen nära oss här i Linköping. Kanske kan vi hitta ett projekt kommande år som riktar sig till barn här hemma, vi får se, säger Joakim Ragnar och Stig Johansson.

Foto: Anders Hällzon