fbpx

Anders Malmstigen blir ny internationell chef på Erikshjälpen

Med lång och gedigen erfarenhet av ledarskap och globala frågor går Anders Malmstigen in i rollen som ny internationell programchef på barnrättsorganisationen Erikshjälpen.

– Erikshjälpen är en organisation som jag känt och följt under många år. Jag ser fram emot att få vara en del av Erikshjälpens viktiga arbete och få bidra till att fortsätta utveckla Erikshjälpen framöver, säger han.

Den 1 september tar Anders Malmstigen över som internationell programchef på Erikshjälpen, efter nuvarande programchefen Peter Toftgård. Efter 18 framgångsrika år på Erikshjälpen ska Peter Toftgård nu arbeta med ledarträning och församlingsutveckling i Västafrika, inom Svensk Pingstmission.

Anders Malmstigen, 59, är en erfaren ledare med stor kunskap och erfarenhet av utvecklingssamarbete, rättighetsfrågor och organisationsutveckling. Under sex år på 1990-talet arbetade han med utvecklingssamarbete i Afghanistan. 1999 började han arbeta på Svenska missionsrådet, SMR, först som handläggare och sedan som ansvarig för utvecklingssamarbetet. 2016-2020 var han SMR:s generalsekreterare. Den senaste tiden har han studerat teologi och mänskliga rättigheter, samt varit rådgivare för Diakonias Mellanösternprogram.

– Jag är glad och stolt över att Anders Malmstigen blir en del av Erikshjälpen. Hans kompetens, nätverk och personlighet kommer att bidra till fortsatta resultat och utveckling, och stärka Erikshjälpens uppdrag och vision. Ju bättre vi är tillsammans, desto mer kan vi göra för de barn som Erikshjälpen finns till för. Nu får vi en bra och stabil stafettväxling, från Peter Toftgårds trygga hand till Anders Malmstigens lika trygga hand, säger Daniel Grahn, Erikshjälpens generalsekreterare.

Tre frågor som Anders Malmstigen brinner lite extra för är mänskliga rättigheter, teologi och organisationsidentitet.
– Att kunna relatera dessa frågor till varandra är något som ger mig drivkraft och inspiration. Jag drivs av att få vara en del av ett viktigt förändringsarbete. Nu känns det riktigt spännande och utmanade att få gå in i rollen som internationell programchef på Erikshjälpen och få arbeta för barnens rättigheter och världen de drömmer om, säger Anders Malmstigen.