Anas har fått hjälp att komma bort från arbetet på soptippen

Barn som jobbar på soptipparna i Indien blir allt färre och istället går fler barn i skolan. Via Erikshjälpens samarbetsorganisation HCDI har Anas fått hjälp att komma bort från arbetet på soptippen.

Anas bor i slummen i New Delhi tillsammans med sin familj. Hans mamma arbetar med att plocka skräp på soptippen för att få en inkomst och kunna försörja familjen, ett arbete som är hälsofarligt och dessutom olagligt. Många barn får hjälpa sina föräldrar att samla skräp, men Anas har via Erikshjälpens samarbetsorganisation HCDI fått hjälp med att komma bort från arbetet på soptippen. Han spenderar istället sina dagar på ett center där han får möjligheten att gå i en förberedande klass, för att så småningom gå vidare till en riktig skola.

– Jag tycker om att studera och allt stöd jag får på centret betyder jättemycket för mig, det har inspirerat mig till att fortsätta studera så att jag i framtiden kan få ett bra jobb. Jag vill hjälpa min familj och ge dem stöd så att vi slipper vara beroende av att plocka skräp på soptippen, berättar Anas.

Erikshjälpens arbete vid en av de stora soptipparna i Delhi har pågått sedan 2013 och vi gläds över att allt fler barn får möjlighet att gå i skolan. Utbildning är viktigt för att barnen ska kunna få ett jobb som ger en trygg inkomst och hjälper dem att ta sig ur fattigdomen.