fbpx

15 miljoner från Postkodlotteriet stärker Erikshjälpens arbete för barnen

Barnrättsorganisationen Erikshjälpen fick på torsdagen ta emot 15 miljoner kronor i ej öronmärkt stöd, när Postkodlotteriet delade ut sitt överskott från 2021.

– Det här är pengar som kommer göra stor skillnad för barn både i Sverige och runt om i världen. Vi på Erikshjälpen vill säga tack till Postkodlotteriet och alla lottköpare som fortsätter stötta vårt arbete för att ge liv åt barns drömmar, säger Daniel Grahn, generalsekreterare på Erikshjälpen och fortsätter: 

– Att pengarna inte är öronmärkta för ett speciellt ändamål skapar flexibilitet i vår organisation, så att vi kan rikta insatser dit behoven är som störst. 

Erikshjälpen är en av Svenska Postkodlotteriets 59 förmånstagare som torsdagen den 17 mars fick dela på totalt 1 032 384 224 kronor. Pengarna kommer Erikshjälpen använda bland annat till att motverka och förebygga trafficking i Kambodja, att driva intensivskolor för barn i Mali som hoppat av skolan tidigt samt till Erikshjälpens katastroffond, vars syfte är att Erikshjälpen snabbt ska kunna ge humanitär hjälp vid kriser och naturkatastrofer. 

Tidigare i år fick Erikshjälpen också ta emot sju miljoner kronor till ett specialprojekt för flickors rätt till utbildning i Bangladesh. 

– Med stöd av Postkodlotteriet kan vi göra en livsviktig insats för att flickor ska få gå i skolan istället för att giftas bort, säger Daniel Grahn. 

Erikshjälpen har varit förmånstagare i Postkodlotteriet sedan 2009 och har genom åren fått ta emot sammanlagt cirka 175 miljoner kronor. 

#Postkodeffekten  

Nära en miljon människor i Sverige är med i Postkodlotteriet. Hela överskottet från lotteriet går till ideella organisationer. Tack vare alla som är med i Postkodlotteriet kan organisationerna hjälpa fler människor, skydda fler hotade djur, göra fler insatser för klimatet och finansiera fler livsviktiga forskningsprojekt. Det här är #postkodeffekten. Tillsammans gör vi skillnad!  

Läs mer om Postkodeffekten.