Volontärer ger det lilla extra

De jublar över orangea sammetsfåtöljer och skrikiga lampor. Volontärerna Carol Lyngmo Ragnar och Anna Törnström skyltar om på Erikshjälpen Second Hand i Motala för att de vill göra en insats för andra. Och för att det är så roligt.

– Det finns inte så många arenor där man som vuxen får leka. Men här får man utlopp för sin kreativitet, säger Anna Törnström.

Här får man utlopp för sin kreativitet

Varje vecka skänker Motalaborna massa fina saker till butiken och en del hamnar i Carols och Annas skyltningar tills någon köper dem. Ibland skänks också saker som någon butikskollega spontant kommenterar med: ”Den här kan vi inte sälja, den är för ful”. Då triggas något igång hos de båda kreatörerna.

– Jag gillar de fulaste sakerna, för när man sätter ihop dem med rätt grejer kan de bli något otroligt fint, säger Carol Lyngmo Ragnar.

I rätt sammanhang kan den udda prylen eller plagget bli accenten som lyfter ett helt rum eller outfit. Butiksskyltningen kan hjälpa kunder att se det och då blir varan såld och bidrar till biståndsinsatser runt om i världen. Det har dock hänt att inte ens Carol och Anna lyckats hjälpa extrema prylar att hitta nya hem. Till exempel en väldigt grön soffa.

– Den var helt underbar. Den sålde allt som vi la i den och ställde intill den, men tyvärr sålde den inte sig själv.

Volontärerna Carol Lyngmo Ragnar och Anna Törnström sätter prägel på Erikshjälpen Second Hand i Motala genom sina skyltningar. ”Jag vill att de som kommer till Erikshjälpen ska få något mer än de förväntar sig”, säger Carol.

Till vardags jobbar Carol som försäljare på en stor klädkedja och Anna är undersköterska. Carol har varit volontär på Erikshjälpen i flera år, innan butiken i Motala öppnade 2017 var hon engagerad i Linköpingsbutiken.

– Det är roligt att vara här. Vi är så olika människor och vi jobbar tillsammans för något bra, säger hon.

Carol har själv sett Erikshjälpens arbete ute i världen, hos en av Erikshjälpens partnerorganisationer i Indien. Att se både behoven och skillnaden som hjälpen från Erikshjälpen gör har ökat hennes motivation till frivilligarbete ytterligare.

Vi är så olika människor och vi jobbar tillsammans för något bra

Anna blev volontär på Erikshjälpen Second Hand när Motalabutiken öppnade.

– Jag älskar tanken på recycling och återbruk, att använda saker många gånger. Men också att hjälpa människor. Och det är roligt att få göra något konkret, som man får här, säger hon.

 

Vill du också bli volontär? Kontakta din butik eller läs mer här!