Vem blir Sveriges nästa Second Hand Profil?

I våras tog Stina Isakson, @stinainreder, emot Erikshjälpen Second Hands pris Sveriges Second Hand Profil 2016. Nu är det dags att nominera nya kandidater som brinner för second hand och inspirerar till återbruk.

Utmärkelsen Sveriges Second Hand Profil delas ut av Erikshjälpen Second Hand Butiker. Pristagaren ska genom sitt engagemang bidra till ett ökat intresse för second hand och dess möjligheter. Det kan handla om nytänkande idéer, kreativa lösningar eller smart miljöarbete genom återbruk.

– Utmärkelsen är en uppmuntran och ett sätt att visa uppskattning till personer som inspirerar fler att tänka second hand. Förutom Stina Isakson har Underbara Clara, Ida Magntorn och Elsa Billgren tidigare fått ta emot priset, säger Tomas Bjöersdorff, verkställande chef Erikshjälpen Second Hand Butiker.

Den som tilldelas utmärkelsen Sveriges Second Hand Profil får ett diplom och en statyett, samt rätten att tilldela ett av Erikshjälpens biståndsprojekt ett värde motsvarande 25 000 kronor. Stina Isakson valde att ge pengarna till ett skolprojekt.
– Jag är lärare och brinner för barns rätt till utbildning, därför valde jag att skänka pengarna till ett projekt med intensivskolor i Mali. De 25 000 kronorna räcker till att hjälpa många barn, så det känns lyxigt att kunna göra det, sa hon vid prisutdelningen av Sveriges Second Hand Profil 2016 som skedde vid en Retrokväll på Erikshjälpen Second Hand i Jönköping.

Sista nomineringsdag för 2017 års utmärkelse är 31 oktober 2016. Nominera kan man göra här!

Taggar:, ,